voetbalzone

‘Hotel van Manchester United-iconen wordt gebruikt door sekswerkers’

Gijs Freriks06 jun 2016, 18:35
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2016, 18:35
Advertentie

Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt en de gebroeders Phil en Gary Neville openden in maart 2015 hun zogeheten Hotel Football, een viersterrenetablissement op een steenworp afstand van Old Trafford. Het hotel viel al gauw in de prijzen daar het onlangs door de website LateRooms werd uitgeroepen tot de Best Business Hotel, maar de oud-topvoetballers van Manchester United hebben nu ook voor het eerst te maken gekregen met negatieve publiciteit rondom hun logement.

Een juffrouw, Kat Lee, heeft in The Sun uit de doeken gedaan dat zij als sekswerker meerdere keren is uitgenodigd in Hotel Football en dat zij van één persoon weet dat die op de loonlijst staat bij Manchester United. Van die persoon kreeg Lee 150 pond per uur uitbetaald. “Hij was de achtste persoon die mij via een agentschap heeft geboekt en bij dat agentschap werken dertig meiden. God mag weten hoeveel prostituees naar Hotel Football zijn gegaan, het kunnen er wel tientallen zijn geweest.”

“Ik weet niet wat Ryan Giggs hierover zal denken, maar hij heeft ook niet het schoonste verleden, of wel soms?”, besluit Lee. Hotelkamers worden regelmatig gebruikt door illegale Oost-Europese prostituees, die niet zelden het slachtoffer zijn van mensenhandel. Zij omzeilen daarmee de vergunningsplicht voor sekswerkers en de registratie bij de belastingdienst. Het is echter niet altijd makkelijk om illegale prostitutie op te sporen.

Bezig met laden …