Howard en Schwarzer pakken punten voor Everton en Fulham

Daniel Cabot Kerkdijk08 nov 2009, 17:29
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2009, 17:29

Everton heeft zondag aan haar zelfvertrouwen gewerkt. Na een lange reeks zonder zege pakte de ploeg van David Moyes drie belangrijke punten in de thuishaven van West Ham United. Dan Gosling maakte het winnende doelpunt voor The Toffees. Fulham mocht zeker niet klagen met een punt bij Wigan Athletic. De drie punten hadden eigenlijk in het DW Stadium moeten blijven, maar doelman Mark Schwarzer keepte een uitstekende partij.

West Ham United – Everton 1-2
Everton, met basisklant John Heitinga, heeft weer eens de smaak van de overwinning mogen proeven. The Toffees bleven zeven wedstrijden op rij (de gehele maand oktober) zonder zege maar trokken in West-Londen aan het langste eind. Aansteker van het zegevuur was Louis Saha. De Franse aanvaller liet een kwartier voor rust met zijn klinische schot doelman Robert Green kansloos en was niet veel later dichtbij de 2-0. Dit keer vond hij met een kopbal echter de buitenkant van de paal. De 1-0 ruststand was het logische gevolg.

Na de pauze leek de gelijkmaker aanstaande, maar Luis Jimenez, Scott Parker en Junior Stanislas misten stuk voor stuk net niet het nodige beetje geluk. Dat had Everton-jongeling Dan Gosling wel. De eerste poging van de pas negentienjarige middenvelder kon nog worden gekeerd door Green, maar in de rebound was het alsnog raak. De marge van twee bleef echter maar één minuut intact. Everton-verdediger Tony Hibbert poogde de op het doel afstevenende lob van Stanislas onschadelijk te maken, maar werkte de bal in eigen doel. De thuisploeg kreeg in het vervolg nog enkele uitstekende kansen op de 2-2, maar doelman Tim Howard zorgde ervoor dat de drie punten eindelijk weer eens mee gaan naar Liverpool.

Wigan Athletic - Fulham 1-1
Wigan liep na negentig minuten spelen gefrustreerd van het speelveld af. De thuisploeg had de wedstrijd volledig gedomineerd. Door een doelpunt van Emmerson Boyce waren The Latics op voorsprong gekomen. Na veertien minuten spelen kreeg hij alle gelegenheid om de bal achter Mark Schwarzer te deponeren. De Australiër was in het verdere restant van de wedstrijd de oorzaak dat de score niet verder opliep. Vooral Hugo Rodallega had minimaal een keer moeten scoren. Na een ovetreding van Titus Bramble in het strafschopgebied zorgde de laatstgenoemde vanaf de stip voor de gelijkmaker.