voetbalzone

Howard hit op social media: 'Hij kan ons land beter verdedigen dan Obama!'

Bart Kruyt02 jul 2014, 23:00
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2014, 23:00
Advertentie

Voor de Verenigde Staten eindigde het WK dinsdagavond, maar dat kwam zeker niet door Tim Howard. De doelman keepte tegen België de wedstrijd van zijn leven en leek lange tijd onpasseerbaar: pas in de verlenging werd hij twee keer geklopt en daardoor bekerden de Belgen door. Toch werd Howard na de 2-1 nederlaag gezien als man van de wedstrijd.

voetbalzone

Op het internet zijn al tientallen memes te vinden van de 35-jarige keeper, die in totaal zestien reddingen verrichte tegen België. "Tim Howard had het huwelijk van mijn ouders nog kunnen redden", schreef een grappenmaker. Verder zijn er plaatjes te vinden van Howard die voorkomt dat Luis Suárez Giorgio Chiellini bijt en Howard die voorkomt dat Steven Gerrard struikelt in de wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea.

Amerikaanse politici en sporthelden spraken lovende woorden over Howard en datzelfde deden de internationals van België. Op Wikipedia stond even te lezen dat de doelman de nieuwe Minister van Defensie van de Verenigde Staten was geworden en een aantal Amerikanen wil Howard zelfs als president hebben: "Hij kan ons land beter verdedigen dan Barack Obama!" Bij een handtekeningenactie om Washingtons vliegveld de naam 'Tim Howard National Airport' te geven waren vanmiddag al meer dan 4000 handtekeningen verzameld.

Howard, die overigens het Tourette-syndroom heeft, kan alleen maar lachen om de aandacht op sociale media en is er trots op: "Het is heel speciaal en dit maakt deel uit van deze geweldige reis", zei de keeper. "Maar het is ook heel bijzonder om deel uit te maken van de hoop en droom van een hele natie." Het is nog niet bekend of Howard door wil gaan tot het WK van 2018.


Bezig met laden …