HSV bekert pas na strafschoppen verder

03 aug 2009, 23:14
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2009, 23:14
Hamburger SV heeft nog het nodige te bespreken voordat aankomend weekend de competitie weer van start gaat. De ploeg van Bruno Labbadia hoopte in de strijd om de DFB Pokal aan haar zelfvertrouwen te kunnen werken, maar Fortuna Düsseldorf wilde daar niet aan meewerken. De club uit de 2. Bundesliga boog pas na strafschoppen (4-1), nadat de wedstrijd in 3-3 was geëindigd. Bij HSV speelde Joris Mathijsen negentig minuten mee en hadden buitenspelers Eljero Elia (geblesseerd) en Romeo Castelen (niet honderd procent fit) geen aandeel.

Labbadia, die ook de nog niet fitte Marcus Berg miste, zal hopen dat zijn aanvallers snel herstellen. HSV had maandagavond namelijk zeker wat gehad aan de creatieve Nederlanders, die hun werkgever nog wel op een vroege voorsprong zagen komen. Na de openingstreffer van Mladen Petric in de vierde minuut nam thuisploeg Fortuna echter brutaal de regie over en drukte het favoriet HSV naar achteren.

Dit resulteerde nog voor rust in twee verdiende doelpunten voor de underdog. Eerst kopte Oliver Fink bij de eerste paal de gelijkmaker tegen de touwen, waarna de fans van Fortuna drie minuten later opnieuw reden tot een feestje hadden. Een voorzet vanaf links werd verkeerd verwerkt door HSV-verdediger Jerome Boateng, die de bal in zijn eigen doel ronselde. Fortuna bleef ook na deze verrassende voorsprong domineren en het was aan pech te wijten dat HSV niet op een grotere achterstand werd gezet.

Pas na de thee kreeg de ploeg van Labbadia weer grip op de wedstrijd. Met een schitterend schot uit de tweede lijn bracht Piotr Trochowski al snel de 2-2 op het scorebord, waarna HSV de zoektocht naar meer doelpunten startte. Van het overwicht van Fortuna uit de eerste helft was plots niet meer over, maar HSV kreeg het niet voor elkaar om de wedstrijd binnen de negentig minuten te beslissen. Scheidsrechter Babak Rafati trok er zodoende een half uur verlenging bij.

In deze extra speeltijd zag de arbiter dat Fortuna geen vuist meer kon maken tegen het fittere HSV. Michael Melka trok al snel aan de noodrem, door Jonathan Pitroipa in het strafschopgebied naar de grond te werken. De penalty die volgde werd feilloos binnengewerkt door Trochowski, die zijn ploeg voor de tweede maal op een voorsprong zette. Ook dit keer kon HSV deze niet behouden. Vlak voor het eindsignaal bracht Andreas Lambertz de score opnieuw in evenwicht, waardoor strafschoppen moesten volgen. In deze reeks bleek HSV de koelste te zijn: Mathijsen benutte één van de vier strafschoppen.