HSV deelt dolend Hertha volgende tik uit

04 okt 2009, 19:29
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2009, 19:29
Hamburger SV meldt zich weer aan kop naast Bayer Leverkusen. De ploeg van Bruno Labbadia kende een slecht begin van het duel met het zwalkende Hertha BSC, maar stelde nog voor rust orde op zaken. Met Eljero Elia en Joris Mathijsen negentig minuten in de basis won HSV met 1-3. Voor Hertha betekende de nederlaag alweer het zevende verlies van dit seizoen.

De Oude Dame begon nog wel zo goed aan het duel met de hoogvlieger, maar bracht zichzelf vervolgens in de problemen. De thuisploeg was na negen minuten spelen op voorsprong gekomen via Arne Friedrich, die uit een corner raak knikte. HSV hoopte direct te antwoorden, maar kwam lange tijd niet tot kansen. Marcus Berg was onzichtbaar.

Door een eigen doelpunt kwamen de bezoekers echter toch op gelijke hoogte. Een voorzet van Jerome Boateng leek ongevaarlijk te zijn, maar Kaka wist niet wat hij met de bal aan moest. Hij zette zijn hoofd tegen het leder en deze belandde ongelukkig achter zijn eigen doelman. Twee identieke doelpunten zorgden er vervolgens voor dat HSV met een 3-1 voorsprong de rust in ging.

Twee keer leverde reservedoelman Sascha Burchert, die de geblesseerde Timo Ochs al na een half uur had afgelost, de bal met het hoofd in bij spelers van Hertha. Eerst onderschepte hij een lange bal op Marcus Berg buiten zijn zestien met het hoofd, waarna David Jarolim met een geweldige volley voor de 1-2 zorgde. Twee minuten later werd dit tafereel herhaald: nu drukte Zé Roberto af.

Na rust kwam de voorsprong van HSV niet meer in gevaar. De thuisploeg kreeg in de gehele tweede helft tot slechts een noemenswaardig kansje, maar de poging van Gojko Kacar vond niet de weg naar het net. De voorsprong werd daardoor simpel verdedigd door HSV, dat nu twintig punten uit acht wedstrijden heeft. Hertha staat op drie punten en is de hekkensluiter van de Bundesliga.