voetbalzone

HSV en Kompany zetten streep door Spelen

07 jul 2008, 19:29
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2008, 19:29
Advertentie
Vicent Kompany neemt in augustus niet deel aan de Olympische Spelen in Peking. Dat is het eindresultaat van een onderhoud maandag tussen Dietmar Beiersdorfer, technisch directeur van Hamburger SV, en de Belgische verdediger, zo meldt de Bundesliga-club maandagavond op de officiële website.

"We hebben vandaag met Vince gesproken en gezamenlijk besloten dat het beter is als hij de volledige voorbereiding meemaakt", vertelt Beiersdorfer. Enkele weken terug had de sportbestuurder al een niet zo fraai toekomstperspectief voor de 22-jarige Belg geschets, indien deze uit eigen beweging niet afzag van deelname aan de Spelen. Volgens Beiersdorfer zou het Kompany, die sowieso door blessureleed al veel duels heeft gemist, een half jaar kosten om weer als basiskracht aan te treden.

Kompany maakt nu niet alleen de voorbereiding van de ploeg van Martin Jol mee, maar is ook inzetbaar in de eerste ronde van de DFB Pokal tegen FC Ingolstadt. Daarnaast is hij ook beschikbaar voor de competitietopper tegen Bayern München. Overigens laat de club landgenoot Vadis Odjidja-Ofoe wel eventueel naar Peking gaan.
Bezig met laden …