voetbalzone

'HSV gaat na aantrekken van Barça-talent ook voor wonderkind van Real'

Bart Kruyt26 jul 2016, 11:09
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2016, 11:09
Advertentie

Hamburger SV versterkte zich onlangs met Alen Halilovic, die voor vijf miljoen euro werd overgenomen van Barcelona. Het is de bedoeling dat het daar niet bij blijft, want de Noord-Duitsers hopen ook zaken te kunnen doen met Real Madrid. AS meldt dat Real van plan is om Martin Ödegaard op huurbasis naar de Bundesliga te sturen en HSV wordt genoemd als mogelijke bestemming.

/

De zeventienjarige Ödegaard had anderhalf jaar geleden de clubs voor het uitzoeken en koos voor Real, waar de Noor een contract tot de zomer van 2021 tekende. Vooralsnog zit een doorbraak in het eerste elftal er echter niet in en Real wil Ödegaard daarom verhuren, zodat de dribbelaar ervaring kan op doen op het hoogste niveau. HSV zou dus een optie kunnen zijn.

Volgens AS gaat Real binnenkort in gesprek met Hans-Erik Ödegaard, om over een mogelijke verhuurperiode van zijn zoon te praten. Eerder deze zomer stuurde Real Jesús Vallejo en Borja Mayoral al op huurbasis naar Duitsland; zij trokken naar Eintracht Frankfurt en VfL Wolfsburg. Ödegaard speelde tot dusver pas een competitiewedstrijd in het eerste van Real.

Bezig met laden …