voetbalzone

HSV-keeper kiest na negentien jaar Bundesliga voor avontuur in VS

Peter Nusselder13 jul 2011, 14:13
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 14:13
Advertentie

Na negentien jaar in de Duitse competitie waagt keeper Frank Rost, 38 inmiddels, toch nog een keer de stap naar het buitenland. De ervaren goalie gaat in de Major League Soccer spelen voor New York Red Bulls. Sinds 1992 kwam viervoudig Duits international Rost 426 keer in de Bundesliga uit.

/

De sluitpost begon zijn loopbaan bij Werder Bremen en verdedigde later het doel vanSchalke 04 en Hamburger SV, tot afgelopen seizoen zijn laatste werkgever. In de herfst van zijn carrière kiest Rost nu voor het avontuur in de Verenigde Staten. Bij de club uit New York is het de bedoeling dat hij komend weekend voor het duel met Chivas USA al tot de wedstrijdselectie behoort.

“We zijn blij dat Frank heeft besloten om ons te komen ondersteunen”, tekende Kicker woensdag op uit de mond van technisch directeur Erik Soler. De geroutineerde keeper kwam in zijn 426 competitieduels eenmaal tot scoren. Ongeacht het hoge aantal wedstrijden komt Rost overigens niet in de buurt van een Bundesligarecord: dat staat met 602 duels op naam van Karl-Heinz Körbel (Eintracht Frankfurt).

Bezig met laden …