voetbalzone

HSV legt Thiago Neves voor vijf jaar vast

30 aug 2008, 21:49
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2008, 21:49
Advertentie
Hamburger SV heeft in São Paulo een opvolger gevonden voor Rafael van der Vaart. Thiago Neves moet in navolging van de naar Real Madrid vertrokken Nederlander de creatieve accenten op het middenveld van de Bundesliga-club gaan verzorgen. De 23-jarige Braziliaan tekent voor vijf jaar, zo meldt HSV zaterdagavond op de clubsite.

De aanvallende middenvelder komt over van Fluminense en stond vanwege enkele goede optredens in de Copa Libertadores al maanden op de nominatie om naar Europa te verkassen. Vooral Atlético Madrid had interesse in de Braziliaan, die deze maand op de Olympische Spelen genoegen moest nemen met een bronzen medaille.

"Thiago Neves is een jonge speler die in Brazilië naam heeft gemaakt", zo doceert technisch directeur Diermar Beiersdorfer op de clubsite. "Niet alleen in de competitie, maar ook in de Copa Libertadores. Met zijn creativiteit en offensieve spel zal hij ons in aanvallend opzicht absoluut van pas komen." Volgens diverse Duitse media hebben die Rothosen voor de A-international ongeveer zestien miljoen euro betaald.
Bezig met laden …