HSV wint na vijf weken weer eens, Hoffenheim raakt Braafheid kwijt

Erik van Dam20 nov 2011, 18:23
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2011, 18:23

Hamburger SV heeft, voor het eerst sinds Thorsten Fink aantrad als de nieuwe hoofdtrainer, weer eens gewonnen in de Duitse competitie. Die Rothosen eigenden zich zondagavond een 2-0 overwinning op TSG Hoffenheim toe. Bijna anderhalve maand geleden won HSV voor het laatst; dankzij de drie punten die zondag gesprokkeld werden, klimt het team weg van plaats zeventien en staat het nu op een veiliger veertiende plaats.

/

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 2-0
De doelpunten in de Imtech Arena kwamen zondag van Paolo Guerrero en Marcell Jansen. De Peruviaanse spits brak na dik twintig minuten de score open, op aangeven van Marcus Berg. De Zweedse aanvaller, die vorig seizoen nog verhuurd werd aan PSV, legde een lange bal vanuit het middenveld af op Guerrero. Die raakte de eerst nog de paal, maar benutte de rebound vervolgens wél. In de tweede minuut had hij overigens al een kans op 1-0 laten liggen. Hoffenheim zette te weinig tegenover het aanvalsspel van HSV en raakte Edson Braafheid met een nog onbekende blessure kwijt. De thuisclub bleef rustig domineren en bepaalde de eindstand na zeventig minuten op 2-0: een schot van Jansen werd licht van richting veranderd en viel binnen langs Tom Starke.

VfB Stuttgart - FC Augsburg 2-1
VfB Stuttgart hield eerder op zondag reeds drie punten over aan het duel met promovendus FC Augsburg. Stuttgart kwam vlak voor rust verrassend op voorsprong via de eerste en enige kans van de eerste helft. Pavel Pogrebnyak legde de bal klaar voor Martin Harnik, die van dichtbij hard raak schoot. Augsburg kwam via Tobias Werner binnen een paar minuten na rust nog wel op gelijke hoogte, maar de ploeg van de Nederlander Jos Luhukay keek al snel weer tegen een achterstand aan. Harnik ontdeed zich van Dominik Reinhardt en schoot de bal fraai binnen in de verre hoek: 2-1.