voetbalzone

Hubnik maakt prachtig eigen doelpunt: 'Kandidaat voor Tor des Monats'

Daniel Cabot Kerkdijk04 dec 2011, 07:55
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2011, 07:55
Advertentie

De Bundesliga-wedstrijd tussen FC Kaiserslautern en Hertha BSC eindigde zaterdag in een gelijkspel: 1-1. Roman Hubnik had een productief aandeel in de remise in het Fritz-Walter-Stadion. De verdediger van de Berlijners passeerde zijn eigen doelman al in de vijfde minuut op een prachtige manier.

Na een voorzet vanaf de rechterkant van Christian Tiffert zorgde Hubnik al duikend voor de 1-0. Thomas Kraft was kansloos op de inzet van zijn ploeggenoot. "Ik wilde de bal richting de eerste paal werken, maar door de regen en de wind was de bal erg moeilijk te volgen. Ik raakte hem ongelukkig", verdedigde Hubnik, basisspeler van het nationale team van Tsjechië, na afloop zijn actie.

Hertha-coach Markus Babbel, die in zijn actieve loopbaan als verdediger op het veld stond, kon de actie van Hubnik enigszins begrijpen. "Bij dit soort situaties is het zeer moeilijk om de richting van de bal goed in te schatten." Kraft denkt dat Hubnik nog wel enige tijd aan het eigen doelpunt zal worden herinnerd. "Het was een prachtig eigen doelpunt, hij maakt zelfs kans op de Tor des Monats."

Na 00:40:

Bezig met laden …