voetbalzone

Hughes blij dat talismannen Schwarzer en Zamora aan boord blijven

Erik van Dam01 sep 2010, 09:05
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2010, 09:05
Advertentie

Mark Hughes kon dinsdagavond breeduit glimlachen: de manager van Fulham raakte keeper Mark Schwarzer en aanvaller Bobby Zamora niet meer kwijt op de laatste dag van de transfermarkt. Eerstgenoemde stond in de hevige belangstelling van Arsenal, dat echter niet ver genoeg voor hem ging. Voor Zamora sloegen de Cottagers ook aanbiedingen af.

/

Fulham en Arsenal onderhandelden diverse malen over Schwarzer en ook de 37-jarige sluitpost wilde graag naar de stadsgenoot overstappen. Hughes ontkent dat de Gunners op het laatst nog met een bod van vier miljoen pond, zo’n 4,8 miljoen euro, op de proppen kwamen. “Zo’n bod hebben we niet gehad. Er waren twee sterke biedingen, maar niet één van die orde”, aldus de coach.

“Wat betreft Bobby; alle biedingen die binnenkwamen hebben we afgewezen. Hij is de sleutel tot wat we hier aan het doen zijn”, prijst Hughes zijn aanvaller. Zamora, die in augustus debuteerde als Engels international, is net begonnen aan zijn derde seizoen op Craven Cottage. Vorig seizoen vervulde hij een belangrijke rol in de opmars naar de Europa League-finale, die uiteindelijk werd verloren van Atlético Madrid. Hughes probeerde in extremis nog wel Roque Santa Cruz weg te lokken bij Manchester City, maar die deal viel in het water.

Bezig met laden …