voetbalzone

Hughes schrikt van tackle Essien en waarschuwt collega’s

Bart Kruyt11 nov 2010, 19:45
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2010, 19:45
Advertentie

Fulham-trainer Mark Hughes is geschrokken van de harde tackles en gemene overtredingen die de laatste weken de velden van de Premier League lijken te beheersen. Woensdagavond was het weer raak: Chelsea-speler Michael Essien pleegde tijdens de Londense derby tegen Fulham een aanslag op de benen van tegenstander Clint Dempsey en kon met rood inrukken. Dempsey kwam zonder kleurscheuren weg, maar Hughes vreest dat er op korte termijn slachtoffers gaan vallen.

/

Niet alleen Essien kwam tijdens de laatste speelronde van de Engelse competitie in opspraak: ook Cesc Fabregas (Arsenal) en Lee Cattermole (Sunderland) lieten in negatieve zin van zich horen, met harde tackles op respectievelijk Stephen Ward en Luka Modric. Laatstgenoemde sprak na de ingreep van Cattermole van een schandalige charge en meende zelfs dat de aanvoerder van Sunderland zijn loopbaan in gevaar had kunnen brengen. Fulham-coach Hughes signaleert een negatieve trend en vreest dat er op deze manier slachtoffers gaan vallen.

“Het spel gaat steeds sneller, het wordt allemaal intenser”, aldus de 47-jarige oefenmeester. “De laatste tijd lijkt het alsof steeds meer tackles gevaarlijk en onbesuisd worden ingezet. Daarmee brengen spelers de gezondheid en carrière van hun collega’s in gevaar. Ik houd van het fysieke spel in de Premier League, maar nu gaat het vaak te ver. Ik stond vroeger bekend als een speler die harde duels ook niet uit de weg ging, maar ik had nooit de intentie om wie dan ook te blesseren.”

Bezig met laden …