voetbalzone

Hughes wil Bellamy aantrekken: ‘Hij is een topper in de Premier League’

Peter Nusselder13 aug 2010, 12:51
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2010, 12:51
Advertentie

Als het aan trainer Mark Hughes van Fulham ligt, haalt hij Craig Bellamy naar Londen. De oefenmeester is al langer zeer gecharmeerd van de aanvaller uit Wales en legde de 31-jarige voetballer al tweemaal eerder vast. Bellamy staat op het punt om Manchester City te verlaten. “Ja, ik zou Craig graag een contract aanbieden”, geeft Hughes vrijdag toe tegenover BBC Sport.

/

In Manchester lijkt de Welshman niet meer in de plannen van trainer Roberto Mancini voor te komen en de kans is groot dat hij de club gaat verlaten. Hughes zou de spits graag naar Fulham halen. “Hij is één van de topspelers in de Premier League”, vindt de coach, die Bellamy an twee keer eerder aantrok: eerst bij Blackburn Rovers, later bij Man City, terwijl de twee ook samenwerkten bij het nationale elftal van Wales.

“Als hij mag vertrekken bij City, en we zijn in de positie om een transfer van Craig Bellamy te kunnen bekostigen, dan zijn we erg geïnteresseerd”, bevestigde Hughes. In Manchester staat Bellamy niet op de spelerslijst voor komend seizoen. “Het lijkt erop dat Manchester City hem niet gaat gebruiken in de Premier League, dus voor Craig is het erg belangrijk dat hij de juiste keuze maakt voor zijn carrière”, aldus Hughes.

Bezig met laden …