voetbalzone

Huistra brandt spelers af: ‘Eredivisieclubs zullen hier hard om lachen’

Gijs Freriks21 dec 2013, 21:04
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2013, 21:04
Advertentie
/

De Graafschap speelde in het seizoen 2011/12 voor het laatst in de Eredivisie en lijkt veroordeeld tot een derde jaar op rij in de Jupiler League. De Doetinchemmers zijn afgehaakt in de kampioensstrijd en zaterdag won Helmond Sport met 1-2 in een matig gevulde Vijverberg. Het is kortom Code Rood bij de Superboeren. Pieter Huistra trok tijdens de persconferentie fel van leer.

De 46-jarige trainer van De Graafschap was opvallend kritisch over zijn spelers en doelde met name op de mensen uit de achterhoede. “De opbouw van achteruit was dramatisch”, zegt hij op de officiële website van de club. “We hebben allemaal spelers hier die ambitie hebben en roepen dat ze in de Eredivisie willen spelen, maar als je van de wedstrijd van vandaag een opname maakt en stuurt naar die clubs, dan zullen ze hard lachen. Het was zwaar onder de maat.”

De Graafschap blijft op de zesde plaats in de eerste divisie staan en de achterstand op koploper FC Dordrecht bedraagt dertien punten. “Iedereen bij deze club wil omhoog”, vervolgt Huistra. “Het enige compliment dat ik wil uitdelen is een compliment aan ons publiek. In de komende weken moet er iets enorm anders gaan. Er moet een frisse wind in het team gaan waaien, dan kunnen we misschien nog iets moois van dit seizoen maken.”

Bezig met laden …