voetbalzone

Hulk trapt Brazilië naar winst bij debuut van drietal in New Jersey

Erik van Dam05 sep 2015, 23:51
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2015, 23:51
Advertentie

Brazilië beleefde begin deze zomer een Copa América om van te huilen. O Seleção verloor Neymar al in de tweede groepswedstrijd en vloog er uiteindelijk in de kwartfinales meteen uit. Eerherstel is het doel voor de komende interlands en de wedstrijd van zaterdagavond was een redelijk begin. Dankzij een treffer van Hulk wonnen de Brazilianen zonder te imponeren de vriendschappelijke ontmoeting met Costa Rica (0-1).

voetbalzone

De wedstrijd in het Amerikaanse New Jersey was aan Braziliaanse zijde het debuut voor keeper Marcelo Grohe en middenvelder Lucas Lima, die zich van bondscoach Carlos Dunga mochten bewijzen. Douglas Costa toonde veel aanvallende intenties in de openingsfase en had een assist in huis op David Luiz, ware het niet dat die de opgelegde mogelijkheid nog verprutste. De tweede serieuze mogelijkheid ging wél raak en de goal kwam op naam van Hulk.

Hij zette goed druk bij Costa Rica achterin, heroverde de bal en bleef na een kort moment overeiend en sleepte zich met een prima schot naar de 0-1. Bij die ene goal zou het uiteindelijk wel blijven, ondanks meerdere goede kansen voor de Brazilianen. Marcelo schoot ruim naast en zag een later schot geblokt worden, Douglas Costa miste na een mooie actie en Willian schoot maar net naast. Daartegenover zette Costa Rica slechts een afgekeurd doelpunt van Bryan Ruiz, iets dat Brazilië overigens ook nog overkwam via Douglas Costa.

Voor de laatste tien minuten bracht Dunga nog Rafinha binnen de lijnen, die Luiz Gustavo verving en zo zijn debuut maakte voor het geboorteland van zijn vader Mazinho. Broer Thiago Alcántara is al meervoudig A-international voor Spanje. Neymar viel ook nog in, als wissel voor Douglas Costa. Hij liet de kans op een late 0-2 liggen, na een pass van Kaká. Komende dinsdag speelt Brazilië weer vriendschappelijk: dan tegen de Verenigde Staten in Massachussetts. Pas volgend komen Dunga en zijn team weer in actie voor de WK-kwalificatiereeks.

Bezig met laden …