voetbalzone

‘Hummels, Thiago, Müller, Sanches... lekker bezig, Ed Woodward!’

Erik van Dam10 mei 2016, 20:31
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2016, 20:31
Advertentie

Manchester United heeft het sinds Sir Alex Fergusons pensioen moeilijk om weer terug te komen in de top. Eerst kwam David Moyes en nu is Louis van Gaal aan de macht, maar ook hij heeft het nog niet helemaal op de rit. Manchester United doet hard zijn best om een selectie samen te stellen die zich kan meten met de Europese top, maar veel fans balen ervan dat hun club ook meerdere (potentiële) topspelers misloopt.

/

De laatste jaren werd Manchester United veelvuldig in verband gebracht met spelers als Sergio Ramos, Mats Hummels, Thiago Alcántara, Mario Götze en Thomas Müller. De voorbije maanden viel de naam van Renato Sanches vaak, maar Bayern München maakte dinsdag bekend hem in de zomer aan te trekken voor minstens 35 en maximaal 80 miljoen euro. Daarnaast halen de Duitsers ook Mats Hummels binnen. De fans van United vinden dat best een teleurstelling.

“Bayern haalt gewoon Sanches en Hummels op dezelfde dag, terwijl Ed Woodward probeert Neymar te halen”, sipt een fan van de Engelsen op Twitter. Een ander heeft er ook de balen van. “Ik dacht dat Renato Sanches naar United een done deal was, met Jorge Mendes en José Mourinho die daarin de kar trokken. Oh nee wacht, Ed Woodward en Louis van Gaal zijn de baas...”, zegt hij sarcastisch op Twitter.

“Ik hoop dus echt dat het mislopen van Sanches geen voorbode zal zijn van een nieuwe, klassieke Woodward-zomer”, klinkt het elders. “Sanches tekent bij Bayern en Manchester United was al honderd jaar met hem bezig. Dan vraag je je toch af wat Ed Woodward uitspookt?”, beklaagt een vierde fan zich. Een laatste supporter maakt de optelsom. “Hummels, Thiago, Sanches, Götze, Müller... ze spelen volgend seizoen allemaal voor hetzelfde rode team. Maar niet Manchester United. Lekker bezig, Ed Woodward!”

Bezig met laden …