Huntelaar en Afellay in slotfase onderuit, Dortmund stelt ook teleur

Daniel Cabot Kerkdijk03 nov 2012, 16:26
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2012, 16:26

Schalke 04 heeft zaterdagmiddag tegen TSG Hoffenheim de eerste uitnederlaag van het seizoen geleden. Het team van trainer Huub Stevens kwam tot driemaal toe op achterstand en had geen antwoord op het laatste tegendoelpunt. Aarstrivaal Borussia Dortmund kwam tegelijkertijd niet verder dan een puntendeling. In eigen huis slaagde de ploeg van coach Jürgen Klopp er niet in om VFB Stuttgart met een nederlaag naar huis te sturen. Door de misstappen kan lijstaanvoerder Bayern München later op de avond uitlopen op zijn belagers. Borussia Mönchengladbach stelde wederom zijn supporters teleur, dit keer thuis tegen SC Freiburg.

/

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 0-0
De wedstrijd kende een levendig begin, met twee offensief ingestelde teams. De thuisploeg kreeg al snel met een domper te maken. Sebastian Kehl moest na twintig minuten spelen al met een blessure afhaken. Tien minuten later nam het team van Klopp bijna de leiding. Een inzet van Mats Hummels werd door Sven Ulreich tegen de lat getikt en in de rebound was Arthur Boka net iets sneller dan Hummels. Tot meer waren die Borussen voor rust niet in staat. VfB Stuttgart was via enkele counters gevaarlijk, maar dat leverde geen resultaat op.

Na de onderbreking kwamen de bezoekers amper meer in het hoofdstuk voor. Borussia Dortmund maakte jacht op een openingstreffer en stond niet toe dat die Schwaben het leer lang in hun bezit hielden. Pogingen van Marco Reus, Ilkay Gündogan en Julian Schieber leverden echter niets op, zo zag ook Bert van Marwijk op de tribune. Stuttgart zorgde een kwartier voor tijd bijna voor de 0-1 toen Vedad Ibisevic de bal niet langs Roman Weidenfeller kreeg. Klopp bracht Ivan Perisic een kwartier voor tijd binnen de lijnen, maar ook hij kon een halve misstap van de regerend landskampioen niet vermijden

/

TSF Hoffenheim - Schalke 04 3-2
Schalke domineerde voor rust in diverse fases, maar het eerste doelpunt kwam op naam van de thuisploeg. Fabian Johnson stond in de dertiende minuut aan de basis van een uitstekende counter en zag hoe Kevin Volland de bal achter doelman Lars Unnerstall schoot: 1-0. Het team van Stevens speelde daarna vrijwel uitsluitend op de helft van Hoffenheim, dat in de 37e minuut zijn voorsprong verspeelde. Na een corner van Jefferson Farfán won Roman Neustädter een kopduel van Daniel Williams en kon doelman Tim Wiese de gelijkmaker niet voorkomen.

Na de onderbreking oogde Schalke opnieuw sterker, met goede kansen voor Ibrahim Afellay, Klaas-Jan Huntelaar, Jermaine Jones en Farfán. Het viertal van die Königsblauen kreeg het leer echter niet achter Wiese. Na ruim een uur spelen ging Joel Matip in de fout. Hij hield Volland licht aan zijn schouder vast en de scheidsrechter wees naar de stip. Roberto Firmino faalde niet oog in oog met Unnerstall: 2-1. Vlak voor tijd bracht Schalke de spanning terug. Wiese keerde een hakbal van Huntelaar van dichtbij, maar had geen antwoord op de rebound van Atsuto Uchida: 2-2. In blessuretijd zorgde invaller Sven Schipplock voor de eindstand in de Wirsol Rhein-Neckar-Arena.

Hannover 96 - FC Augsburg 2-0
Hannover had de voorbije weken de wind niet echt in de rug: in de competitie werden drie duels verloren en één gelijkgespeeld. Zaterdag bezorgde de club van Mirko Slomka zichzelf dan ook weer wat goede moed, door op eigen veld FC Augsburg te kloppen. Mame Diouf kopte na een kwartier de eerste kans naast en halverwege de eerste helft was de tweede mogelijkheid wél raak. Marcel de Jong werd eruit gelopen op de flank en daarna volgde de voorzet richting het centrum: Diouf schoot die van dichtbij tegen de touwen. Kort voor tijd viel ook de 2-0, van Lars Stindl.

/

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 1-1
Zonder de nog steeds geblesseerde Luuk de Jong, maar met Roel Brouwers wel in de basis, duurde het tot het begin van de tweede helft vooraleer Gladbach tot scoren kwam. Die Fohlen, die de laatste weken goede resultaten afwisselen met slechte, dankten Igor De Camargo voor zijn eerste competitietreffer sinds mei. De Belg schoot raak op aangeven van Oscar Wendt. De winst leverde het niet op, want met nog een kwartier voor de boeg beging Juan Arango een overtreding en kreeg Freiburg een penalty. Daniel Caligiuri benutte die.

1.FC Nürnberg - VfL Wolfsburg 1-0
Sinds Felix Magath bij het grof vuil werd gezet boekten die Wölfe twee zeges op rij, maar nu ging de Volkswagenclub weer onderuit. Op bezoek bij Nürnberg, een concurrent in de kelder van de Bundesliga, verloor men met 1-0. De goal viel een kwartier voor tijd, na een niveauloze en tegenvallende eerste 75 minuten. Timo Gebhart reageerde alert op een flankvoorzet van Timothy Chandler en liet de Wolfsburgse netten trillen. Bas Dost, tot dan toe ongelukkig in zijn acties, kon het tij niet keren voor zijn team. Het wachten is op een trainer die de groep echt zelfvertrouwen uit laat stralen.