voetbalzone

Huntelaar: ‘Heel fijn, zo wordt de accu weer een beetje opgeladen’

Erik van Dam24 dec 2015, 09:36
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2015, 09:36
Advertentie
voetbalzone

Schalke 04 is de winterstop in de Bundesliga ingegaan als nummer zes. De club uit Gelsenkirchen heeft een achterstand van liefst negentien punten op Bayern München en ook de achterstand op achtervolger Borussia Dortmund is behoorlijk: elf punten. Klaas-Jan Huntelaar en zijn teamgenoten sloten de eerste seizoenshelft af met een 1-0 zege op TSG Hoffenheim en komen op 24 januari pas weer in actie.

Huntelaar heeft nu vakantie en hoopt in de tweede seizoenshelft zijn doelpuntentotaal op te krikken: voor de winterstop was het ‘maar’ vijf keer raak in vijftien wedstrijden. Eerst wacht echter het traditionele kerstdiner met zijn familie, vertelt the Hunter op de clubwebsite. “Maddy en de kinderen en ik zijn gastheer voor de hele familie. Dat is bij ons een traditie: ieder jaar is iemand anders aan de beurt en dit jaar zijn wij dat.”

“We moeten voor heel wat mensen koken en dat is best een opdracht”, lacht Huntelaar. Over het menu wil hij niets prijsgeven. “Nee, dat kan ik helaas niet verklappen. Mijn familie leest ook altijd mee op de clubwebsite”, zegt de spits. Hij doet het verder vooral rustig aan tijdens de feestdagen en maakt zich los van de sport. “Alles gaat nu wat langzamer en het is minder hectisch. Dat doet een mens goed, zo wordt de accu weer een beetje opgeladen.”

Bezig met laden …