voetbalzone

‘Huntelaar krijgt bij Schalke 04 mogelijk assistentie van Ronaldinho’

Gijs Freriks28 aug 2013, 21:07
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2013, 21:07
Advertentie
/

Ronaldinho keert mogelijk terug op de Europese velden. De inmiddels 33-jarige Braziliaan speelt nu alweer twee jaar in zijn vaderland, maar hij is volgens boulevardkrant BILD aangeboden bij Schalke 04. Het is niet bekend of de Duitsers ook interesse hebben om de middenvelder annex aanvaller te contracteren. Het contract van Ronaldinho loopt bij Atlético Mineiro in de winterstop af.

Het is niet bekend of zijn club of zijn management een belletje heeft gepleegd naar Gelsenkirchen. De 97-voudig international werd eerder deze zomer in verband gebracht met Besiktas, maar zei toen dat hij enkel bezig is met Mineiro. De trukendoos speelde eerder voor onder meer Barcelona en AC Milan en keerde in 2011 terug naar zijn vaderland. Via Flamengo kwam hij terecht bij Mineiro en met die club won hij onlangs de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

Klaas-Jan Huntelaar gaat dus mogelijk met Ronaldinho samenspelen en ook Samuel Eto’o en Fabio Quagliarella zouden bij Schalke zijn aangeboden. Eerstgenoemde mag weg bij Anzhi Makhachkala en lijkt op weg naar Chelsea, terwijl de Italiaanse aanvaller niet weg zou willen uit de Serie A. De dertigjarige Quagliarella, die onder contract staat bij Juventus, wees eerder enkele Engelse clubs af. De kans lijkt overigens klein dat Schalke een van deze spelers zal contracteren, want men heeft relatief weinig geld tot zijn beschikking.

Bezig met laden …