voetbalzone

Huntelaar krijgt geen bijval: komst ‘10-Millionen-Mann’ niet aan de orde

Daniel Cabot Kerkdijk27 mei 2014, 00:25
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2014, 00:25
Advertentie

Klaas-Jan Huntelaar maakte al meermaals duidelijk dat Schalke 04 in de zomermaanden flink moet investeren in de selectie. Kevin-Prince Boateng, Julian Draxler en Benedikt Höwedes zijn dezelfde mening toegedaan, maar het bestuur van de Bundesliga-club is niet van zins om de portemonnee te trekken. Schalke gaat in de zomer niet voor de komst van 10-Millionen-Mann. Huntelaar wil zijn toekomst laten afhangen van datgene wat de Duitse club voor ogen heeft.

voetbalzone

De jeugdopleiding van Schalke werpt momenteel zijn vruchten af en de clubleiding wil nog meer Super-Bubis een kans geven. Huntelaar pleit echter voor de komst van versterkingen van het kaliber Boateng, die vorig jaar zomer voor dertien miljoen euro van AC Milan werd overgenomen. “Ik zie dat nog steeds zo. We willen nog sterker worden. Daarvoor hebben we ervaren spelers nodig”, laat de Oranje-international in gesprek met BILD weten. Het contract van de aanvaller met Schalke loopt in de zomer van 2015 af. Draxler, nota bene zelf door Schalke opgeleid, geeft de Nederlander gelijk. “Alleen met A-jeugd zijn we geen derde geworden.”

Schalke zag vorig jaar zomer reeds van Raffael af. De aanvallende middenvelder ging uiteindelijk van Dynamo Kiev naar Borussia Mönchengladbach, waar hij afgelopen seizoen vijftien Bundesliga-goals maakte. Die Königsblauen prevaleerden echter de ontwikkeling van Max Meyer in het hoogste keurkorps van Jens Keller. Voor komend seizoen verwacht men in Gelsenkirchen veel van Kaan Ayhan. De verdediger speelde vorig seizoen al veertien duels in de Bundesliga.

Philipp Hofmann van FC Ingolstadt wordt naar verluidt teruggekocht en naast nieuwkomers als Dennis Aogo (Hamburger SV), Sidney Sam (Bayer Leverkusen), Fabian Giefer (Fortuna Düsseldorf) en Jan Kirchhoff (Bayern München) wil Schalke hooguit nog een aanvallende middenvelder en een derde doelman aantrekken. Timo Hildebrand, Tim Hoogland, Anthony Annan, Lars Unnerstall (Fortuna Düsseldorf), Tranquillo Barnetta en Christian Fuchs moeten weg.

Bezig met laden …