Huntelaar laat vroege kans onbenut en kan Schalke niet aan zege helpen

Bart Kruyt28 feb 2016, 20:21
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2016, 20:21

Schalke 04 wist de afgelopen twee speelrondes al niet te winnen en ook tegen Eintracht Frankfurt is het er niet van gekomen. Beide teams slaagden er niet in de wedstrijd naar hun hand te zetten, waardoor ze met dezelfde stand het veld afstapten als waar ze mee begonnen: 0-0. Frankfurt blijft door het ene punt net boven de degradatiezone hangen, terwijl Schalke qua punten gelijk komt met nummer zes Bayer Leverkusen.

/

Klaas-Jan Huntelaar kon het verschil dus ook niet maken, al kreeg hij na vier minuten spelen al wel een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De Nederlandse goaltjesdief werd diep gestuurd door Júnior Caicara, maar zijn schot eindigde uiteindelijk in het zijnet. Die Königsblauen trokken de wedstrijd na een moeizame fase van beide kanten steeds meer naar zich toe, al slaagden ze er niet in echte kansen te creëren. Marco Russ was aan de andere kant dichtbij, maar hij zag zijn kopbal op de kruising uiteenspatten.

Die twee doelpogingen waren eigenlijk de enige twee noemenswaardige wapenfeiten in de eerste helft. Na de rust ging het niet veel beter en was het even wachten tot er weer iets gebeurde. Alexander Meier was na een uur spelen het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal werd knap gepakt door Ralf Fahrmann. In de laatste twintig minuten veerde Schalke onder de ingebrachte Leroy Sané iets op. Dat deed de spanning in de slotfase goed, al slaagden de bezoekers er niet in het doel van Lukas Hradecky echt te bedreigen.