Huntelaar schittert op Cyprus, assist Kishna niet voldoende voor zege

Daniel Cabot Kerkdijk17 sep 2015, 23:04
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2015, 23:04

Klaas-Jan Huntelaar heeft donderdag een belangrijke rol gespeeld in de Europa League-overwinning van Schalke 04 in Groep K. Mede dankzij twee doelpunten van de aanvaller zegevierde het team van André Breitenreiter over APOEL Nicosia. In Groep G leek Lazio op weg naar een zege op Dnipro, de verliezend finalist van vorig seizoen, maar het ging net mis. Ricardo Kishna was belangrijk met een assist. In Groep I boekte het FC Basel van Jean-Paul Boëtius een zege op Fiorentina.

APOEL Nicosia - Schalke 04 0-3
De thuisploeg startte sterk, maar na vijf minuten spelen controleerde Schalke het duel en ontstonden er kansen. Zo mikten Max Meyer en Johannes Geis de bal in de eerste twintig minuten op de lat. Boy Waterman moest de bal daarna echter tweemaal uit zijn doel halen: na een rake kopbal van Joel Matip en na een inzet van Huntelaar vanaf een meter of 28. Het was voor de aanvaller zijn 47e treffer in Europa. Twintig minuten voor tijd maakte Huntelaar zijn twaalfde Europa League-treffer, in elf duels. Meyer behield het overzicht en daarna rondde de Nederlander beheerst af: 0-3. Luttele minuten later werd hij vervangen door Pierre-Emile Höjbjerg.

Fiorentina - FC Basel 1-2
Na vier minuten liepen de bezoekers uit Zwitserland al achter de feiten aan, al was de goal van Nikola Kalinic enigszins discutabel. De aanvaller leek de bal met de hand te beroeren; de arbiter keurde het doelpunt echter goed. FC Basel, met Jean-Paul Boëtius speelde geen slechte eerste helft, maar Luigi Sepe hield zijn doel schoon. In de laatste twintig minuten, na een rode kaart voor Gonzalo Rodrigiez, zorgde FC Basel voor de ommekeer. Sepe kon een inzet van Bikir Bjarnason niet voldoende keren en een harde inzet van Mohamed Elneny in de bovenhoek betekende de 1-2. Boëtius werd één minuut na de 1-1 vervangen door Matias Delgado.

Dnipro - Lazio 1-1
Na ruim een half uur spelen, achter gesloten deuren, brak Sergej Milinkovic-Savic de ban. Uit een vrije trap van Ricardo Kishna, die net als Wesley Hoedt in de basis stond, kopte de middenvelder zijn eerste goal voor Lazio achter Denis Boyko: 0-1. Yevhen Seleznyov had voor de 1-1 kunnen zorgen, maar hij kopte recht in de handen van Federico Marchetti. In de tweede helft ging de wedstrijd op en neer, met kansen voor beide teams. Lazio leek er met drie punten vandoor te gaan, maar in de laatste minuut ging het mis. Leo Matos werkte een afgeslagen bal voor het doel, waarna Seleznyov raak kopte: 1-1. Kishna zat toen al op de bank: hij was in de 77e minuut vervangen door Antonio Candreva.