voetbalzone

Huntelaar: ‘Toen ik 24 jaar was, wilde ik ook al het voortouw nemen’

Erik van Dam05 jun 2015, 17:44
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2015, 17:44
Advertentie

Klaas-Jan Huntelaar behoort tot de meest ervaren spelers in de Oranje-selectie. Met zijn 31 jaar is hij de oudste in de groep, als is aanvalsgenoot Robin van Persie nog wel een week ouder. Huntelaar zit in de spelersraad en wil het voortouw nemen, maar wordt vooral door de buitenwereld gezien als ‘een ervaren jongen’, geeft hij aan.

voetbalzone

“Toen ik 24 jaar was, wilde ik ook al het voortouw nemen. Ik wilde altijd al dingen verbeteren, dat hoort er in mijn ogen bij”, legt the Hunter, goed voor 71 interlands en 39 doelpunten, uit in een interview met Helden. Op de vraag of hij met iemand in het bijzonder een speciale band heeft, zegt Huntelaar dat het als vanzelf sneller klikt met de spitsen. “Jongens als Bas Dost en Luuk de Jong. Daar heb je vaak een bepaalde band mee. Eigenlijk kun je elkaars leven wel een beetje met elkaar vergelijken.”

“Op het veld geef je dan sowieso aanwijzingen en zie je verbeterpunten. Je herkent situaties dan sneller en dan kun je dat ook sturen. Maar het belangrijkste is dat er een goede sfeer is in het team en dat we het leuk hebben met elkaar”, vindt Huntelaar, die vrijdag tegen de Verenigde Staten een goede indruk hoopt te maken met Nederland. Hij voorspelt een 2-0 zege op de Amerikanen. “Of ik ga scoren? Ik hoop elke wedstrijd een doelpunt te maken. Mocht dat niet lukken, dan wil ik sowieso bij een doelpunt betrokken zijn. Dat is mooi.”

Bezig met laden …