voetbalzone

Huntelaar trapt vlag kapot: ‘Hij past wel in mijn privé-museum’

Erik van Dam14 sep 2015, 16:08
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2015, 16:08
Advertentie

Klaas-Jan Huntelaar bezorgde Schalke 04 zondag een 2-1 overwinning op FSV Mainz 05, nadat teamgenoot Joël Matip de score al had geopend. Eerder in de wedstrijd had Huntelaar nog een strafschop gemist en liet hij de kans liggen te scoren. Toen hij wel voor de 2-1 zorgde reageerde hij zich af op de cornervlag, die er van langs kreeg en kapot ging. Huntelaar besloot de vlag dan maar mee naar huis te nemen.

voetbalzone

“Helaas overleefde-ie het niet”, zegt Huntelaar lachend in een interview op de clubwebsite, waarin hij terugblikt op de wedstrijd tegen Mainz. “Na mijn goal sprong ik ertegenaan en toen-ie op de grond lag nog eens. Het was niet mijn bedoeling ‘m kapot te maken, er speelde gewoon wat ergernis mee na het missen van die penalty. Het kapotte vlaggetje heb ik na de wedstrijd als souvenir mee naar huis genomen.”

“Ik wilde ‘m als herinnering bewaren. Ik heb thuis een klein privé-museum, daar past-ie wel goed in”, denkt Huntelaar. De gemiste strafschop was voor de 32-jarige spits al zijn vierde op rij in het shirt van Schalke 04. Trainer André Breitenreiter heeft besloten dat Huntelaar ze voorlopig niet meer zal nemen en dat hij de volgende keer voor iemand anders kiest.

Bezig met laden …