voetbalzone

Huren van Ruiz wordt dure grap: 1 miljoen voor negentien wedstrijden

Erik van Dam16 dec 2013, 10:48
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2013, 10:48
Advertentie

Bryan Ruiz gaf vorige week aan dat hij openstaat voor een terugkeer in de Eredivisie of Pro League, de competities waarin hij een goede indruk maakte als speler van FC Twente en AA Gent. Zijn club Fulham is bereid te praten over een vertrek van Ruiz op huurbasis. De Engelsen vragen echter wel een fikse vergoeding: wie Ruiz een half seizoen wil huren, moet met een miljoen euro over de brug komen.

/

Het Nieuwsblad maakt maandag melding van de ruime huursom die Fulham voor ogen heeft. De krant weet dat Anderlecht belangstelling heeft voor de 28-jarige Ruiz, die maar niet uit de verf komt in Londen. Mocht Paars-Wit zaken willen doen tot het slot van het seizoen, dan betaalt het zo’n 52.000 euro per wedstrijd voor Ruiz: er zijn nog negentien duels te gaan en Ruiz huren kost een miljoen.

Ruiz kwam de laatste twee wedstrijden van Fulham niet in actie; zowel tegen Aston Villa (2-0 zege) als tegen Everton (4-1 verlies) deed trainer René Meulensteen geen beroep op de Costa Ricaanse aanvaller. Ruiz staat na dit seizoen nog een volledig jaar onder contract op Craven Cottage. Fulham betaalde circa twaalf miljoen euro voor hem aan FC Twente, toen Martin Jol hem in de zomer van 2011 ophaalde.

Bezig met laden …