voetbalzone

Huurling keert na ‘cruciale rol in succesvolle lente’ terug bij Ajax

Dominic Mostert27 mei 2021, 13:22
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2021, 13:22
Advertentie

Ajax sluit Victor Jensen weer in de armen. De aanvallende middenvelder werd in de tweede seizoenshelft verhuurd aan FC Nordsjaelland, zonder optie tot koop. Woensdag nam hij afscheid van de Deense club, die als vijfde eindigde in de Superligaen. Jensen kreeg veel speeltijd van trainer Flemming Pedersen en speelde een 'cruciale rol in de succesvolle lente' die Nordsjaelland doormaakte, zo schrijft de club in het bericht waarin de huurling wordt uitgezwaaid.

Jensen maakte minuten in achttien van de twintig competitiewedstrijden die Nordsjaelland sinds zijn komst afwerkte. Twaalf keer had hij een basisplaats. Het Deense talent was goed voor drie doelpunten en evenzoveel assists. Met Nordsjaelland plaatste hij zich voor de play-offs om het kampioenschap, waarin men vijfde werd en daardoor naast Europees voetbal greep. Nordsjaelland is tevens de club waarvan Ajax vorig jaar Mohammed Kudus overnam. De club uit Amsterdam heeft ook interesse in Kamaldeen Sulemana, een negentienjarige aanvaller die ook geregeld met Manchester United en Bayer Leverkusen in verband wordt gebracht.

"Victor kwam in de winter om voor extra concurrentie te zorgen in de voorhoede en dat heeft hij gedaan", vertelt sportief directeur Mikkel Hemmersam. "Hij heeft iedere dag keihard gewerkt en was er altijd klaar voor als hij de kans kreeg. Daardoor heeft hij in de lente ieder weekend kunnen spelen. Hij was meerdere keren beslissend, zoals met twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Randers (3-4 zege op 11 april, red.) en twee assists in de laatste speelronde van het reguliere seizoen (2-1 zege op SönderjyskE), waardoor we ons kwalificeerden voor de play-offs om Europees voetbal en het kampioenschap. Hij heeft zeker gebracht waar we op hoopten."

"Het is goed voor me geweest om dit seizoen veel wedstrijden te spelen", vertelt de 21-jarige Jensen zelf. "Ik kon voelen dat mijn lichaam eraan moest wennen, want het is lang geleden dat ik veel wedstrijden achter elkaar speelde. Maar dat is wat ik wilde. De tijd is snel voorbijgegaan en dat betekent vaak dat je een leuke tijd hebt gehad. Ik heb ervan genoten. Ik ben op het veld volwassener geworden, omdat ik meer verantwoordelijkheid moest nemen en op een hoog tempo mee moest. Verder was het fijn om na drieënhalf jaar weer terug te keren in Denemarken. Ik heb mijn vrienden en familie wat meer kunnen zien. Al met al heb ik er veel uitgehaald, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Ik hoop daarop te kunnen voortbouwen."

Jensen kwam in de zomer van 2017 over van FC Kopenhagen. Op 12 december 2020 maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tijdens het thuisduel met PEC Zwolle (4-0). Dit was tot nu toe zijn enige wedstrijd voor Ajax 1. Daarnaast kwam Jensen in totaal 49 keer voor Jong Ajax uit, waar hij tot 11 doelpunten kwam. Met de beloften werd de jeugdinternational in het seizoen 2017/18 kampioen in de toenmalige Jupiler League (nu de Keuken Kampioen Divisie).

Bezig met laden …