voetbalzone

Huysegems baalt van eigen inbreng bij tobbend Genk

15 apr 2009, 11:00
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2009, 11:00
Advertentie
Sinds zijn overgang van FC Twente heeft Stein Huysegems nog altijd niet kunnen laten zien waarom men bij Racing Genk zo blij was met zijn komst. De oud-speler van AZ en Feyenoord werd gehaald met de intentie de Mijnjongens naar een hoger platform te tillen, maar vooralsnog is van dat streven weinig terecht gekomen.

De 26-jarige aanvaller heeft de prestaties van zichzelf en zijn ploeg geanalyseerd, en is niet te beroerd om de hand allereerst in eigen boezem te steken. “Ik heb zelf de verwachtingen niet kunnen inlossen. Ik had ook meer verwacht van mijn komst”, zegt het gewezen toptalent in Het Laatste Nieuws.

Daarnaast ontbreekt het volgens Huysegems aan een échte leider in de ploeg. “Er staat niemand op om iedere dag op scherpte te hameren.” Zelf vindt hij niet dat hij die rol nu al op kan en moet eisen. “Ik ben niet in de positie om anderen op hun plaats te zetten”, vervolgt de dertienvoudig international.

Genk bezet momenteel de vijfde stek in de Jupiler Pro League, en zal nog minimaal één plaats moeten stijgen om in aanmerking te komen voor Europees voetbal. “Stiekem hoopte ik op de derde plaats, maar we hebben al te veel kansen laten liggen om een goeie zaak te doen”, geeft Huysegems toe. “Dan is de conclusie dat we niet met de druk kunnen omgaan, want kwaliteit is er.”
Bezig met laden …