Huysegems heeft aandeel in zege op Club

15 feb 2009, 21:56
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2009, 21:56
Stein Huysegems heeft zijn eerste doelpunt voor RC Genk gemaakt. Mede door de treffer van de voormalig speler van onder meer FC Twente werd de uitwedstrijd bij Club Brugge in winst omgezet: 0-2. De Bruggelingen waren voor eigen publiek bijzonder gretig, maar de bezoekers uit Belgisch Limburg gewoonweg efficiënter.

De eerste aanval van RC Genk was meteen raak. Op aangeven van Tom De Mul tekende Huysegems, die aan de aandacht van Laurent Ciman was ontsnapt, na eeb kwartier spelen voor de eerste treffer. De ploeg van Jacky Matthijsen ontsnapte zelfs voor rust nog aan een tweede treffer omdat een kopbal van Adam Nemec naast ging.

Club Brugge begon na de hervatting voortvarend, maar onder meer Mohamed Dahmane wist de gelijkmaker niet te produceren. Na een scherpe counter was Jelle Vossen enkele minuten na rust het eindstation. De aanvaller zag echter niet veel later zijn tweede gele kaart, maar Club profiteerde niet van de numerieke meerderheid. Door het eindresultaat nadert RC Genk de ploeg van Mathijsen tot op één punt.