voetbalzone

Huysegems noemt tijdelijke overstap naar Roda JC ‘bevrijdend’

Robert Smid02 sep 2010, 14:01
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 14:01
Advertentie

Stein Huysegems is weer terug te vinden op de Nederlandse voetbalvelden. De aanvaller krijgt bij Roda JC de kans om zijn kunsten weer te vertonen in de Nederlandse Eredivisie. Voor de 28-jarige speler is dat in ieder geval een hele opluchting. “Het is de bedoeling om voor veel doelpunten en assists te zorgen”, liet Huysegems alvast ambitieus weten.

Tegenover Roda JC TV liet de Belg blij te zijn dat hij bericht kreeg vanuit Kerkrade. “Mijn eerste indruk is alvast heel goed. Ik ben goed opgevangen door de groep en de eerste training verliep ook goed. Roda had eind vorig seizoen al interesse. Tot vorige week bleef het echter stil, maar gelukkig kwam dinsdag het bevrijdende telefoontje.”

Het is nog afwachten of Huysegems aan de bak gaat komen. “In een 4-4-2-systeem wil ik graag een van de twee diepe spitsen zijn. Maar ik kan ook op de linkerkant uit de voeten. Mijn rol in het elftal moet echter nog blijken. Ik wil me nu eerst goed aanpassen en aan de coach (Harm Van Veldhoven, red) laten zien dat ik er klaar voor ben.”

Bezig met laden …