voetbalzone

Ibisevic mag zich tot beste van Bosnië kronen

09 jan 2009, 18:24
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2009, 18:24
Advertentie
Het lopende seizoen zit pas op de helft, maar die van Vedad Ibisevic lijkt nu al niet meer stuk te kunnen. De aanvaller van Hoffenheim maakt met zijn werkgever, die winterkampioen is, een droomperiode door in de Bundesliga. De Bosniër is voor zijn geweldige prestaties in Duitsland beloond met de titel van Beste Speler van Bosnië-Herzegovina.



De 24-jarige Ibisevic is van ongekende waarde voor het verrassende Hoffenheim. Met achttien competitiedoelpunten uit zeventien gespeelde wedstrijden laat de Bosniër zien in bloedvorm te zijn. Voor de dertienvoudig Bosnisch international een enerverend debuutjaar in de Bundesliga. "Dit is voor mij een geweldige eer."

"Om op grote afstand de topscorer van Duitsland te zijn, is voor mij een ongekend gevoel", gaf de aanvaller aan tijdens de ceremonie in Sarajevo. "Ik had het absoluut niet verwacht, maar ik hoop dat ik dit niveau vast kan houden. Alhoewel ik het eigenlijk nog belangrijker vind dat ik zoveel mogelijk kan spelen en dat ik mijzelf blessurevrij weet te houden."

Ibisevic liet in de verkiezing van Speler van het Jaar onder meer teamgenoot Sejad Salihović, Zvjezdan Misimović en Edin Dzeko (VfL Wolfsburg), Miralem Pjanic (Olympique Lyon) en Sasa Papac (Glasgow Rangers) achter zich. Mehmed Bazdarevic, trainer van Grenoble, mag zich een jaar lang de beste trainer van Bosnië-Herzegovina noemen.
Bezig met laden …