Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk pleiten voor een reserverol voor Memphis bij het Nederlands elftal

Laatste update:

Ibrahim Afellay acht de tijd rijp voor Memphis Depay om op de bank plaats te nemen bij het Nederlands elftal. De spits maakte tegen Frankrijk (0-0) een matige indruk, reden genoeg voor Afellay om te sleutelen aan de opstelling.

"Ik zou wel graag Donyell Malen in het elftal willen zien", doet de oud-middenvelder zijn verhaal bij de NOS. "In plaats van Memphis. We hebben allemaal kunnen aanschouwen gisteren.... In de eerste wedstrijd zat hij er ook al niet lekker in."

Tegen Polen (1-2 winst) maakte Memphis een bedrijvige indruk, maar de ex-aanvaller van onder meer PSV en Olympique Lyon was ongelukkig in de afwerking. Zijn vervanger in die wedstrijd, Wout Weghorst, bezorgde Oranje vlak voor tijd alsnog de volle buit.

"Zijn status en zijn aandeel die hij in het verleden heeft gehad en ook in de toekomst zal hebben voor het Nederlands elftal is natuurlijk groot", denkt Afellay. "Maar goed, je hebt ook een Donyell Malen die een geweldig seizoen heeft doorgemaakt bij Dortmund. Hem kan je ook op die positie neerzetten."

Een rol in de punt van de aanval voor Malen ziet Afellay toch niet direct voor zich. "Je kan dan Gakpo in de spits zetten, dat heeft hij bij Liverpool ook vaak genoeg gedaan. En dan kan Malen vanaf links."

"En je moet ook gaan denken aan Simons, hij heeft nu al behoorlijk wat kansen gehad. Je kan eraan denken om Veerman weer terug op het middenveld te zetten, waardoor Reijnders doorschuift. Dat zijn dingen waar ik aan zit te denken."

Pierre van Hooijdonk, eveneens aanwezig in de studio, zegt ook 'zeker' te denken aan het vervangen van Simons en Memphis, maar plaatst een kanttekening bij een mogelijke reserverol voor de spits. "Bij Memphis is het net even wat anders. Hij heeft nu een paar wedstrijden in korte tijd gespeeld en komt met een aardige blessuregeschiedenis."

"Dit is misschien het moment dat je hem er even uithoudt, even een wedstrijdje rust, om ook heel te blijven voor de achtste finales. Het enige gevaar dat je dan loopt is dat als het geweldig gaat met degene die je daarvoor opstelt, je als bondscoach in een spagaatje terecht kan komen."

Van Hooijdonk is een uitgesproken liefhebber van Joshua Zirkzee. De spits van Bologna heeft net als zijn collega-aanvaller Brian Brobbey van Ajax nog geen speelminuten gekregen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal dit toernooi helaas nog niet gebeuren ben ik bang, maar je mag toch hopen dat Zirkzee een toptransfer maakt en vanaf komend seizoen eerste spits wordt. Mits hij het vervolgens goed blijft doen natuurlijk. Ben echt Depay moe, zou het ook tragisch vinden als hij straks all time topscorer zou worden.

22 juni 2024 om 21:01

Fijn dat het grote publiek ook eindelijk snapt dat Depay niet in het Nederlands elftal hoort. Ik roep het al 5 jaar ofzo: het is geen spits en hoort op een andere positie ook niet in de basis. Helemaal eens dat Nederland niet trots zou moeten zijn op Depay als all-time topscorer.

Zirkzee in de spits. Een spits in de spits, dat is verre van een uniek idee, maar wel echt goed. Daar moeten we voor gaan. Ik vond Simons vanaf 10 al een stuk beter en zou hem daar nog een kans geven, maar als dat niet werkt dan Reijnders terug naar 10 en Geertruida o fgravenberch erbij brengen (niet Veerman) voor een beter defensief slot. Griezmann kreeg veel te veel ruimte gister wat de CMs te verwjten is.

De Vrij vond ik gister eerlijkg ezegd ook niet best, zou toch liever De Ligt zien met een 4-mans defensie. Alternatief is om Ake naar de CM te brengen en vd Ven op LB te laten spelen.

Verbruggen
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Ake
Schouten
Geertruida
Frimpong
Reijnders
Gakpo
Zirkzee
22 juni 2024 om 18:23

Als Frimpong rechtsbuiten speelt, dan heeft Dumfries geen ruimte om in zijn kracht te spelen en zou je per definitie met Geertruida moeten spelen.

22 juni 2024 om 18:33

Sowieso moet je met Geertruida spelen in een 4-3-3. Voegt zoveel dynamiek toe. Is op geen een plek op het veld uit zijn element. Sterk in de passing en laat anderen zichtbaar beter spelen.

Dumfries is een topper, echt een prachtig persoon ook, maar soms moet je consessies doen om anderen te laten shinen

22 juni 2024 om 19:37

5-3-2/3/5/2 systeem. Maatsen, van den ven, ake, van dijk, frimpong. Reijnders/de jong, schouten, xavi aanvallend en gakpo en zirkzee in de spits. Keeper is verbruiken.

Gewoon Zirkzee de kans geven dan, Gakpo in de spits is niet veel. Malen verdient op zich wel meer minuten dan hij nu krijgt maar lastig in te passen. Zou ook Geertruida brengen voor Dumfries.

Malen heeft bij PSV jarenlang in de spits gespeeld en voelt zich daar gewoon comfortabel, in tegenstelling tot Gakpo. Gakpo, Malen, Frimpong zou in mijn ogen een hele interessante aanval zijn, met Simons erachter als nummer 10. Dan heb je 4 aanvallers met snelheid, creativiteit, scorend vermogen die ook nog eens echte teamspelers zijn met een goed arbeidsethos. Met een sterke verdediging daarachter en een Veerman op het middenveld die de aanvallers weg kan steken (ja ik zeg het gewoon) kun je elk land vanuit de omschakeling pijn doen

Ik zou een paar wissels doorvoeren. Memphis, Dumfries eruit. Zirkzee of Malen en Geertruida erin. Xavi deed het al een stuk beter op 10. Hem eruit halen na een wedstrijd tegen Frankrijk zou heel raar zijn.

22 juni 2024 om 18:47

Beter? Het was toch nog steeds verre van goed. En dat geldt voor al zo'n duels in oranje. Hoe veel kansen moet hij krijgen?

22 juni 2024 om 18:50

We kunnen veel willen, maar wij zien ze niet elke dag, een ieder weet wel de oplossing op afstand, deze mensen doen niet zo wat, Koeman en Koeman, met Lodewegens weten echt wel wat ze doen, alleen hebben ze geen glazen bol, hoe een spelers het die dag doet. Wij speelden tegen een hele moeilijke tegenstander, en horen niemand over hoe de tactische spel moest.

22 juni 2024 om 19:01

Als hij Wijnaldum inbrengt dan heb ik er totaal geen vertrouwen in dat ze echt wel weten wat ze doen. Weer maar 2 succesvolle passes in 17 minuten en de allerbelangrijkste was de sliding die Weghorst moest maken in eigen 16 omdat Wijnaldum totaal niet met zijn man meeloopt en geen idee heeft wat er om hem heen gebeurt.

Tikkie breed Van dijk voor blind zou ik wel willen zien. En memphis op de bank beginnen. Veerman en frimpong erin. En met minder angst spelen. Nou ja met memphis speelde je dan wel met 10 man tegen frankrijk. Daar wordt je onzeker en angstig van als team.

22 juni 2024 om 20:01

Dit. Je ziet het dus ook wat Van Dijk betreft. Dan mag De Ligt er ook in, is een betere mandekker dan De Vrij. En dan kan Blind zich volledig richten op de passing (bijna altijd naar voren!), coaching en evt doorschuiven naar het middenveld. Dan zou ik ook spelen met Geertruida en Aké op de backposities, die worden dan RCV en LCV naast De Ligt als Blind doorschuift. Op het middenveld zou ik het toch bij Veerman, Schouten en Simons houden. Beter heb je niet. In de aanval: Malen, Brobbey en Gakpo. Die 3 kunnen op alle aanvallende posities gaan spelen, zijn fysiek sterk, snel, werken hard en hebben neusje voor doelpunten.

22 juni 2024 om 20:51

Prima opstelling. Helaas koeman is behoudend tegen oostenrijk, denk ik. Ook voor de wisselsspelers zou t beter zijn te spelen. Ik ga er nog niet vanuit dat nederland doorgaat tegen oostenrijk. Te veel spelers onder hun niveau.

22 juni 2024 om 23:33

Als je vandaag voor Blind pleit, leef je 5 jaar in het verleden.

Memfis moet nu echt gepasseerd worden door Koeman! Mijn voorkeur zou uitgaan naar een voorhoede bestaande uit Malen - Brobbey - Bergwijn/Maatsen, zodat je de ideale mix tussen kracht, doelgerichtheid en finesse voorin hebt staan. Wellicht dat na rust nog Wijnaldum of Zirkzee erbij gezet kan worden als de pot erom vraagt. Dan kan het aan de aanvallende stootkracht in elk geval niet liggen!

Als je het Nederlands elftal kijkt ben je in staat om de TV uit te zetten. Het tikkie terug is nog steeds niet weg. De wedstrijd tegen Frankrijk was slaapverwekkend en afwachtend van beide zijde. Die middag was ook de wedstrijd Slowakije Oekraïne. Daar werd nog echt voetbal gespeeld zoals het hoort. Snelheid zat er ook nog in. 12 Miljoen trainers zijn er in Nederland die het allemaal beter weten. Koeman bepaalt en trekt zich niets van ons aan. Terecht of onterecht.
Het Nederlands voetbal is op dit moment niet onm aan te zien. Een ronde verder zullen ze misschien wel komen maar dan moet er eerst van Oostenrijk gewonnen worden. Succes

23 juni 2024 om 14:26

Als je geen Spits hebt staan daar de spits en de nr 10 zich meer diep op hun eigen helft ziet lopen je de tegenstander zo alle mogelijkheden geeft om het spel compact te houden. Dit ook tikkie breed tot gevolgen heeft want de ruimtes zijn te klein om zo'n pas te geven. Je moet zorgen dat verdedigers op hun eigen helft blijven en dit doe je door een echte spits neer te zetten. Ik denk dat Depay een goede nr 10 zou zijn als je hem verbied te scoren hij meer oog zou hebben voor zijn medespelers dit zelfde geldt ook voor Xavi en snap ook niet dat Koeman 2 spelers opstelt die zo hetzelfde voetballen.

In dit team met deze tactiek en opstelling wil je een echte spits in de spits, een die een bal kan vasthouden en kaatsen, zodat de snelle vleugelspelers en de 10 eronder kunnen komen. Dan komt dit team tot voetballen. En als die dan ook nog eens een keertje een bal scoort is dat mooi meegenomen.

22 juni 2024 om 20:54

Een echte spits idd. Memphis heeft echter nog altijd de naam, al zn hele carreiere, dat ie beslissend kan zijn. Idd kan zijn...het echt laten zien doet ie in woorden, kledingdracht en muziek maken. En tegenwoordig een hoofdband...

23 juni 2024 om 18:00

Aankomende wedstrijd is zijn laatse kans wat mij betreft, voor dit EK dan. Andere jongens verdienen het nu gewoon meer, die mogen het gaan laten zien.

Starten met Brobbye of Zirkzee en Weghorst brengen in de 2e helft.

Depay kan als reserve voor Gakpo

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren