Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen wijst Ronald Koeman aan als zondebok bij Oranje: ‘Zwak en onprofessioneel’

Laatste update:

Johan Derksen noemt het 'zwak en onprofessioneel' dat Ronald Koeman niet is komen opdagen voor de persconferentie van vrijdag. De bondscoach van Oranje liet zijn aanvoerders Nathan Aké en Virgil van Dijk achter de desk plaatsnemen.

Tot verbazing van velen verscheen niet Koeman maar Aké en Van Dijk op de persconferentie vrijdag. Valentijn Driessen vroeg daarop om uitleg bij perschef Bas Ticheler.

"Het is niet aan mij om nu te verantwoorden waarom Koeman er niet bij is", aldus Ticheler. "Ik zou zeggen: kies ervoor om de vragen aan een van de spelers te stellen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Derksen kan zich wel vinden in de vraag van Driessen. "Ik vind het heel mooi dat men in Nederland als een blok achter Oranje gaat staan, maar dat Koeman er niet is bij zo'n persconferentie vind ik zwak en onprofessioneel", aldus Derksen.

"Dat kun je niet maken met dagbladen die iedere dag een stuk moeten aanleveren. Dan vraag je om onzinstukken." Ook tafelgenoot Wierd Duk deelt de mening van Derksen. "Het is heel slecht voor zijn eigen PR."

Noa Vahle benadrukt dat Koeman meteen na de wedstrijd tegen Oostenrijk (3-2) wel zijn verantwoordelijkheid heeft genomen voor de wanvertoning.

Waarschijnlijk schuift de coach van Oranje pas maandag weer aan voor een persconferentie, een dag voor de achtste finale tegen Roemenië. Zaterdag is er ook een persmoment, maar dan staan Bart Verbruggen en Tijjani Reijnders de aanwezige media te woord.

"Een doorgewinterde journalist die analytische stukken wil maken komt niet voor Bart Verbruggen of Reijnders", gaat Derksen verder. "Misschien is dat leuk voor de Donald Duck..."

Roemenië


René van der Gijp ziet de weg naar de halve finale helemaal open liggen voor Oranje. "Even serieus. We krijgen nu Roemenië en daarna Oostenrijk. Wij gaan echt niet twee keer van Oostenrijk verliezen", aldus Gijp.

"Noem mij eens één speler van Roemenië. Wij hebben allemaal spelers die bij topclubs spelen. Met het elftal dat Nederland heeft mag je geen enkele moeite hebben met landen als Roemenië en Oostenrijk."

Nederland speelt dinsdagavond om 18:00 uur in München tegen de Roemenen. Mocht Oranje dat duel winnen, dan volgt in de kwartfinale een confrontatie tegen Oostenrijk of Turkije, die later op de avond tegen elkaar spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Dan vraag je om onzinstukken". Nou als Koeman er wel bij was geweest, krijg je van o.a. Valentijn ook onzinstukken. Wat dat betreft kan ik Koeman heel goed begrijpen.
Zolang Koeman het niet verplicht is, gewoon doen waar hij zich goed bij voelt. Hij kan zich mooi rustig voorbereiden op de azijnvragen die er maandag op hem gevuurd gaan worden.

"Dat kun je niet maken met dagbladen bla bla bla" Wij zijn daar toch om te voetballen, niet om dagbladen te vullen die niemand leest. Wat een kul met als al die analyserende programma's op tv Ik kijk de wedstrijd trek mijn eigen conclusie. Mand

29 juni 2024 om 08:01
0

Dat jij het niet leest, wil niet zeggen dat niemand het leest.

29 juni 2024 om 10:57
0

Volgens mij lees je die artikelen hier ook op VZ. Als die journalisten daar niet zitten hebben wij geen site meer voor voetbalnieuws. Beetje domme opmerking van je.

Misschien ben ik dan vrij van de weinigen, maar waarom zit Koeman niet op de stoel om vragen te beantwoorden, ook al is het van de grootste azijnzeiker Valentijn. Ik vind dit ook wat onprofessioneel overkomen. Derksen en Driessen zijn het laatste waar ik het mee eens wil zijn, maar ik begrijp wel deze vraagstelling.

Die andere vraag van azijnzeiker Valentijn over wat er besproken wordt binnen de groep, en Ake countert gaat hem niks aan. Daar reageerde Ake goed op.

29 juni 2024 om 00:48
0

We weten toch allemaal de situatie met zijn vrouw?? Misschien heeft dat er iets mee te maken? Die vrouw is doodziek, dus laten we met z’n allen niet te snel conclusies trekken

29 juni 2024 om 00:52
0

Ja situatie met zijn vrouw is belangrijker dan voetbal, maar als dat dat is, dan heb ik niks gezegd en dan moet Valentijn helemaal zijn mond houden. Ik wil wat groffers zeggen, maar ik wil niet een ban krijgen.

29 juni 2024 om 08:03
0

Beetje flauw om dat erbij te halen Sheffie. Koeman skipt toch ook geen wedstrijden om de situatie met zijn vrouw. De pers te woord te staan is net als trainingen leiden en op de bank zitten bij wedstrijden een onderdeel van het vak bondscoach

29 juni 2024 om 08:12
0

Liever dat hij een persmoment overslaat dan een training/wedstrijd, hele matige vergelijking @29er

29 juni 2024 om 08:16
0

Dus hij moet overal bij zijn of de wedstrijden ook laten schieten? Beetje vreemd.

Misschien heeft hij wel aan de voorkant afspraken over gemaakt. Misschien is hij online aangeschoven bij een medische afspraak. Kunnen heel veel redenen voor zijn en in zo een geval alleen maar begrip voor hebben.

Wat is dit toch voor een onzin dat je niet 2x van Oostenrijk kan verliezen. Wij hebben niet per se de individuele klasse die van een tactisch zeer solide en sterk Oostenrijk wint. Dat heeft de eerste wedstrijd toch wel bewezen. Waarom zouden we ons de tweede keer "niet laten verrassen"? Begrijp me niet verkeerd er is ook een prima kans dat we wel kunnen winnen hoor maar er is momenteel geen plaats voor misplaatst optimisme denk ik. Roemenië ook eerst nog maar eens verslaan trouwens.

Ik heb nog nooit een elftal gezien met alleen top-spelers die een toernooi hebben gewonnen , wat ik wel heb gezien zijn teams zonder top-spelers die wel een toernooi hebben gewonnen.

Ik vind het een beetje onzin om af te geven op Koeman omdat hij een persconferentie overslaat. Ik las pas dat zijn vrouw k*** heeft en misschien heeft hij tussendoor wel andere verplichtingen die hij niet aan mensen zoals Valentijn Driessen zijn neus wilt hangen.
Buiten dat dit speculeren is, lees ik dat maandag ook gewoon een persconferentie is waar Koeman dus wel gewoon zal zitten. Dan denk ik bij mijzelf, waar maken die Derksen en Valentijn zich druk om man. Ga je vrouw vervelen thuis.

Derksen mag zijn mening geven en vaak kan ik me er wel in vinden. Alleen soms verdedigd hij zijn eigen mensen zoals nu met Driessen. Koeman zit er iedere keer en wat maakt het uit als hij een persconferentie overslaat?

Vi werd een hele tijd geboycot vanwege een opmerking van Derksen. Die snapte ik niet, maar ik zou het zeker snappen als Driessen een keer geboycot wordt met al zijn negatieve stukken en opmerkingen.

29 juni 2024 om 05:19
0

@Chuck01 kun jij me alsjeblieft uitleggen waarom je de ene wel snapt en de andere niet? De Snor met zijn misplaatste opmerkingen steeds die is zelf net zo negatief is of misschien wel negatiever. Leg het graag uit want ik snap niet dat jij dat destijds niet snapte ;-)

29 juni 2024 om 09:47
0

Dat kan ik zeker. Omdat die opmerking van Derksen over Akwasi een (zeer slechte) grap was die niets met voetbal te maken had. Waar de internationals vervolgens,wat mij betreft wat overdreven op reageerden door VI te boycotten.

Al die negatieve stukken van Valtentijn Driessen komen me inmiddels de strot uit. Overal probeert hij te stoken. En nu met het Nederlands elftal weer. Met zijn stukjes over Koeman, Veerman, de sfeer binnen het team. Allemaal stemmingmakerij die direct invloed hebben op de beeldvorming van de oranjesupporters. En de meesten artikelen van hem zijn nog meningen ook die 0 gebaseerd zijn op feiten. Dit heeft ook direct invloed op Oranje zelf.

Wat Derksen nu zegt snap ik dus ook niet, en daarom zeg ik dat ook in mijn vorige reactie. Het is allemaal negatieve stemmingmakerij terwijl ik Derksen over het algemeen redelijk realistisch vind.

Er zijn ook gewoon veel te veel van die persconferenties. Wat komt daar nou werkelijk voor zinnigs uit? Tuurlijk, na een wedstrijd is het relevant, maar al die er tussenin, lekker overslaan. Het wordt gedaan voor de luie media die daar oververtegenwoordigd is. Iedereen moet een stukje schrijven en kan zelf niks beters verzinnen.

29 juni 2024 om 10:16
0

Begrijp het ook niet. Je kan toch prima zo’n pers moment na een training houden. Wie zin heeft om de pers te woord te staan doet dat. Zo niet, dan niet. Je krijgt als speler en staf alleen maar gezeik over je heen. Kijk gewoon vooruit naar de volgende wedstrijd ipv zuigen over de wedstrijd tegen Oostenrijk

Van Gaal had altijd al een hekel aan de media maar met Valentijn begrijpt iedereen dat de media de vijand is.

Wat je ook doet, tenzij je misschien elke wedstrijd met 10-0 wint, weet Valentijn altijd wel wat te klagen of om wrijving te veroorzaken.
Waarom is die man überhaupt nog in dienst?

Snap het heel goed dat Koeman daar niet gaat zitten. Die heeft geen zin in Valentijn en ik geef hem groot gelijk.

29 juni 2024 om 10:14
0

Als je met 10-0 wint zal Valentijn roepen dat het minimaal 11-0 had moeten zijn. Die gast is echt heel triest bezig.

De laatste x dat er iets nuttigs is gezegd op een persconferentie van oranje was in 2004 door v hanegem die zei de volgende keer dat dick de beste speler door haalt sla ik m op z'n bek.
M.a.w. boeien wie er zit

Gijp is toch niet meer serieus te nemen?!
Ie bent weggetikt door Oostenrijk en hij zegt dat oranjespelers allemaal bij topclubs spelen hahahahaha
Gijp heeft teveel gedronken op de verjaardag van zijn zoon en vertelde toen deze onzin!

Ik moet zeggen dat ik het wel met hem eens ben. Er blijkt uit niets dat het een team is en er lijkt totaal geen idee achter te zitten. Ook snap ik vaak de invulling van het team niet. Ik denk dat hij dan ook, nadat we er in deze ronde uitliggen, zal vertrekken.

Waarom wordt hier zo’n probleem van gemaakt? De volgende keer zit hij er wel bij. Who cares?? Het gaat erom dat ze er dinsdag staan. Snap werkelijk waar niet waarom Koeman zich perse zou moeten melden bij elke pers moment.

Dat die Koeman een persconferentie overslaat is z’n goed recht. Lekker boeien dat Valentijntje om hem vraagt. Ik snap de hele heisa niet en Derksen probeert natuurlijk Valentijn te verdedigen hierin. Dit is echt typisch Nederlands. Laat die mannen lekker voetballen en wie er bij een persconferentie zit interesseert niemand. Voetballen moeten ze en meer niet. We zijn Europees of misschien wel wereld kampioen in het afbranden van onze elftal en dat gebeurt constant. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat het goed gaat komen dinsdag. Laten we nou eens als land achter ons elftal staan in plaats van een negatieve sfeer te creëren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren