Ibrahimovic beleeft onvergetelijk debuut met wereldgoal en kopbal

Dominic Mostert31 mrt 2018, 22:56
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2018, 22:56

Zlatan Ibrahimovic heeft zaterdag een onvergetelijk debuut beleefd in dienst van LA Galaxy. De Zweed werd tijdens de stadsderby tegen Los Angeles FC in de tweede helft ingebracht, bij een 1-3 achterstand, en gaf bijna eigenhandig de comeback vorm. Met een werelddoelpunt zorgde Ibrahimovic voor de 3-3; in de blessuretijd bezorgde hij LA Galaxy de volle buit met een kopbal: 4-3.

Het publiek wachtte ongeduldig op de entree van Ibrahimovic, zeker omdat LA Galaxy slecht aan de wedstrijd begon. Door twee vroege goals van Carlos Vela stond Los Angeles FC al gauw met 0-2 voor in de derby. Het waren schitterende treffers van de Mexicaan: hij krulde de bal van buiten het strafschopgebied in de verre bovenhoek en vond vervolgens een gaatje tussen zes verdedigers en een doelman. Vela passeerde de keeper, die op de grond lag, en wipte de bal tussen de overgebleven verdedigers via de lat binnen.

Het zag er hopeloos uit voor LA Galaxy. Kort na rust werd het perspectief nog grauwer, want een eigen doelpunt van Daniel Steres betekende de 0-3. De verdediger veranderde een bal van richting en verschalkte zijn eigen keeper. LA Galaxy toonde echter veerkracht. Sebastian Lletget schoot van binnen het strafschopgebied de 1-3 tegen de touwen en vervolgens maakte Ibrahimovic zijn entree. Met de Zweed in de ploeg zorgde Chris Pontius voor de 3-2 en vervolgens was het tijd voor de grote Ibrahimovic-show.

Een weergaloos afstandsschot betekende de 3-3: Ibrahimovic zag de keeper te ver voor zijn doel staan en plaatste de bal over hem heen. In de blessuretijd maakte Ibrahimovic de comeback compleet Na een voorzet van Ashley Cole kopte hij de bal over de uitgekomen doelman van Los Angeles FC en bepaalde hij de eindstand. Voor LA Galaxy was het de tweede overwinning van het seizoen: de club heeft zeven punten uit de eerste vier duels.