voetbalzone

Ibrahimovic bepaalt eigen toekomst: 'Maar hij heeft het nog steeds in zich'

Matthijs van Laar03 dec 2015, 18:55
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2015, 18:55
Advertentie
voetbalzone

Het valt te bezien of Zlatan Ibrahimovic komend jaar nog in Frankrijk voetbalt. Het contract van de Zweed bij Paris Saint-Germain loopt af, maar het laatste woord is niet aan de club. Uiteindelijk moet de spits zelf bepalen of hij wil blijven, zegt coach Laurent Blanc.

Ibrahimovic toont dit seizoen aan dat hij ondanks zijn 34 jaar nog steeds niet versleten is. In zeventien duels vond hij al elf keer het net en daarmee rijst de vraag wat zijn club nu precies wil. Blanc laat het in het midden. “Het is een groot vraagteken. Zijn contract loopt tot komende zomer, dus het hangt er vooral vanaf wat de speler zelf wil.”

Op dit moment speelt het niet binnen de clubgelederen. De sportieve prestaties hebben volgens de succescoach momenteel de volledige aandacht. “We focussen ons op de competitie, maar we zullen ons die vraag in de loop van het seizoen moeten gaan stellen. Zlatan toont aan dat hij het op zijn 34e nog steeds in zich heeft.”

Vorige maand kwam de speler zelf ook al aan het woord over het onderwerp. Hij liet toen weten dat hij wil wachten met het nemen van een definitief besluit. “Ik ben de enige die hierover een beslissing kan nemen. Ik weet het nu nog niet, dat zal tegen het eind van het seizoen zijn. Ik kan er nu dus weinig over zeggen”, zei de ex-Ajacied destijds.

Bezig met laden …