Ibrahimovic direct goud waard voor Man United

Bart Kruyt07 aug 2016, 18:56
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2016, 18:56

Zlatan Ibrahimovic is er in zijn loopbaan aan gewend geraakt om prijzen te pakken en hij heeft nu ook zijn eerste trofee met Manchester United te pakken. De aanvaller was in de wedstrijd om de Engelse Supercup tegen landskampioen Leicester City redelijk onzichtbaar, maar zeven minuten voor tijd maakte hij met een rake kopbal wel het winnende doelpunt voor de FA Cup-houder: 1-2.

/

Voor aanvang had Ibrahimovic gezegd dat iedere prijs belangrijk was voor hem, en dus ook de Community Shield. De aanwinst van United maakte tegen Leicester zijn officiële debuut en werd in de beginfase veelvuldig gezocht, maar Ibrahimovic had het niet gemakkelijk. Via Anthony Martial en Wayne Rooney kreeg United wel de eerste mogelijkheden, maar de eerste echt serieuze kans was na een kleine twintig minuten spelen voor Leicester. Het schot van Shinji Okazaki was buiten het bereik van David de Gea, maar ging net naast.

De inzet van Okazaki was nog wel aangeraakt, waardoor Leicester een corner kreeg. Uit deze hoekschop zorgde Okazaki opnieuw voor gevaar, maar nu kopte hij op de lat. United had dus geluk en kwam twaalf minuten hierna door een bevlieging van Jesse Lingard op een 0-1 voorsprong. Lingard begon aan een dribbel en passeerde met enig fortuin vier tegenstanders, waarna hij Kasper Schmeichel kansloos liet. In de vorige wedstrijd van United op Wembley, de gewonnen FA Cup-finale, scoorde Lingard (een concurrent van de zondag gepasseerde Memphis Depay) ook al.

United nam de minimale voorsprong mee de rust in, maar in de tweede helft viel de gelijkmaker al snel. Dit was de schuld van Marouane Fellaini: de terugspeelbal van de Belg op De Gea was veel te kort, waardoor Jamie Vardy de bal kon onderscheppen. Hij omspeelde de doelman en schoof vervolgens voor een leeg doel de 1-1 binnen. De wedstrijd golfde hierna op en neer, maar kansen werden er lange tijd niet gecreëerd. Rooney probeerde het vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn poging was veel te slap en kon simpel gepakt worden door Schmeichel.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam er toch nog vuurwerk en groeide Ibrahimovic uit tot de matchwinner. Eerst kreeg Ahmed Musa echter een enorme kans om Leicester op voorsprong te zetten, maar van dichtbij kopte de voormalig VVV’er toch nog over. Dat was een misser met vervelende gevolgen, want twee minuten later was het aan de overkant wel raak. Na een voorzet vanaf rechts klom Ibrahimovic op de rug van bewaker Wes Morgan, maar omdat er niet werd gefloten voor een overtreding, kon zijn rake kopbal worden gevierd: 1-2. Ibrahimovic, maar ook José Mourinho, heeft zijn eerste prijs bij United dus binnen.