voetbalzone

Ibrahimovic duwt Toivonen richting Nederland

19 nov 2008, 07:02
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2008, 07:02
Advertentie
Feyenoord en FC Groningen zijn ook geïnteresseerd, maar Ola Toivonen heeft zijn keuze eigenlijk al gemaakt. PSV heeft de spits van Malmö FF positief verrast met de intensieve manier van scouten. "Dat een club me als een talent beschouwt en zo veel komt kijken, geeft me een goed gevoel", geeft de 22-jarige aanvaller toe.

Ook vanavond bij Nederland B-Jong Zweden zit er weer een delegatie van PSV op de tribune voor de Zweedse jeugdinternational. De afgelopen weken werd Toivonen al enkele malen bekeken in het slot van de Zweedse competitie. "Van mijn vriend Marcus Berg heb ik veel goede dingen over de Nederlandse competitie gehoord", vertelt Toivonen aan De Telegraaf. "De wedstrijd tegen Nederland B is de laatste van het seizoen en daarna neem ik een beslissing over mijn toekomst."

Zlatan Ibrahimovic noemt Toivonen een speler met toekomst. "Toivonen is een talent. Hij is 22 en zal in Nederland nog beter worden. Al hoop ik wel dat ze hem de tijd geven. Afgelopen zondag heb ik Ajax-PSV gezien en ik ben geschrokken van PSV. Van een jonge speler mag je niet meteen verwachten dat hij de reddende engel is."

Ibrahimovic brak tien jaar geleden door bij Malmö FF, maar werd volwassen bij Ajax. "Dat ben ik natuurlijk nog niet vergeten", vervolgt de sterspeler van Internazionale, die drie volle seizoenen voor Ajax speelde. "De Eredivisie was en is nog steeds een goede eerste stap in het buitenland voor talentvolle Zweedse voetballers. Dat er nu vijf jongens uit de Eredivisie bij onze selectie zitten, zegt genoeg."
Bezig met laden …