Ibrahimovic foltert Anderlecht met vier doelpunten in Brussel

Erik van Dam23 okt 2013, 22:38
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2013, 22:38

De naam van Zlatan Ibrahimovic is al wereldwijd bekend, maar komt er steeds meer in aanmerking voor om met gouden letters in de geschiedenisboeken te worden geschreven. De 32-jarige spits uit Zweden scheurde woensdagavond hoogstpersoonlijk Anderlecht aan stukken met een hattrick voor rust. Ibra scoorde uitermate mooi in Brussel en zette Paris Saint-Germain op het spoor richting een 0-4 zege. Edinson Cavani tekende voor de vierde treffer, waarna Ibrahimovic het afmaakte met de vijfde. In Lissabon ging Benfica op het nippertje niet onderuit tegen Olympiacos Piraeus: Óscar Cardozo zorgde laat in de wedstrijd voor een 1-1 eindstand.

/

Anderlecht - Paris Saint-Germain 0-5
Anderlecht had gewaarschuwd moeten zijn. De regerend kampioen van België, onder leiding van John van den Brom, wist dat Ibrahimovic in zijn laatste vier wedstrijden voor club en land al zes keer tot scoren kwam. Toch mocht de Zweedse alleskunner er woensdagavond drie op een rij inleggen in de eerste helft. Na een kwartier stoomde Gregory van der Wiel op over de rechterflank en gaf hij voor op Ibrahimovic, die ongedekt stond en het simpel mocht afmaken. Amper bekomen van de schrik kreeg Paars-Wit daarna ook de 0-2 om de oren van diezelfde Ibrahimovic. Opnieuw gaf Van der Wiel voor en dit keer dook Ibra op voor Cheikhou Kouyaté: met de hak maakte hij het fraai af.

Bijna volgde snel daarna ook nummer drie. Wéér was het Van der Wiel die voorzette, maar zijn lage pass werd door Bram Nuytinck tijdig onderschept voordat Ibrahimovic ermee aan de haal mocht gaan. Het was echter slechts uitstel van executie, want de lange spits knalde voor rust toch nog zijn derde binnen. De moed zakte Anderlecht volledig in de schoenen toen Ibrahimovic een afvallende bal kei- en keihard de kruising in joeg voorbij de verbouwereerde Thomas Kaminski, die het doel van Anderlecht moest bewaken. De rust deed Anderlecht niet veel goed, want een paar minuten na het fluitsignaal voor de tweede helft was de stand alweer opgevoerd tot 0-4. Dit keer was Cavani de gelukkige.

De Uruguayaanse spits, die er dit seizoen ook al zeven maakte voor les Parisiens, schoof met links binnen na een pass van Blaise Matuidi. Die profiteerde optimaal van knullig wegglijden van Chancel Mbemba. De overheersing van de Fransen in Brussel was eindeloos en kreeg een verdere bekroning met de vierde treffer van de avond van Ibrahimovic. Met een diagonaal schot voerde hij de marge op tot vijf. Daar liet de kampioen van de Ligue 1 het bij, al kreeg Ibrahimovic nog wel zijn kansen op een vijfde goal. Had hij die gemaakt, dan had hij Lionel Messi geëvenaard als speler met de meeste treffers in één wedstrijd sinds de introductie van de Champions League.

Bekijk hier de fantastische 0-3 van Zlatan Ibrahimovic

/

Benfica - Olympiacos Piraeus 1-1
De ruime nederlaag tegen Paris Saint-Germain daar gelaten is Olympiacos prima bezig, dit seizoen. In de nationale competitie wonnen de Grieken zeven van hun eerste acht wedstrijden en woensdagavond pakten ze een punt in de uitwedstrijd tegen Benfica. Er had echter meer ingezeten. Aan Portugese kant mocht Ola John beginnen, maar hij speelde behoudens een schot uit een lastige hoek teleurstellend en werd in de rust gewisseld. Benfica stond toen reeds met 0-1 achter, omdat Alejandro Domínguez na bijna een half uur spelen het hoofd heel koel hield, zijn tegenstander naar de grond kreeg met een schijnbeweging en het daarna rustig afmaakte.

Zijn schuiver in de lange hoek zette Olympiacos aan de leiding. De wedstrijd werd ontsierd door het beroerde veld: overal lagen plassen water en de arbitrage had er goed aan gedaan, het duel in Estádio da Luz af te gelasten vanwege de zware omstandigheden. Dat gebeurde niet en Olympiacos bleef hoopvol doorspelen, wachtend op drie kostbare punten. Die kwamen er echter niet: uit een hoekschop die eigenlijk helemaal geen hoekschop was, maakte aanvaller Cardozo er toch nog 1-1 van namens Benfica. Van heel dichtbij scoorde hij in het ‘zwembad van Lissabon’, nadat doelman Roberto de bal niet weg kreeg.