voetbalzone

Ibrahimovic gematigd positief: ‘Hij moet het eens van 40 meter proberen’

Robin Bruggeman04 apr 2018, 10:53
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2018, 10:53
Advertentie

Cristiano Ronaldo kreeg dinsdagavond overal de handen op elkaar door met een omhaal de 0-2 te maken tegen Juventus in Turijn en de Portugees ontving na het einde van de wedstrijd een staande ovatie van het thuispubliek. Zlatan Ibrahimovic, zelf ook de maker van een aantal mooie doelpunten, was echter minder onder de indruk.

“Het was een mooie goal, maar hij zou het eens van veertig meter moeten proberen”, knipoogde de aanwinst van LA Galaxy doelend op zijn eigen omhaal in het shirt van Zweden tegen Engeland bij ESPN. De Zweed maakte afgelopen weekend zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever en wist meteen de ogen op zich gericht met een geweldige volley van een meter of veertig: “Ik krijg nog steeds kippenvel als ik ernaar kijk”, laat trainer Sigi Schmid weten aan Sky Sports.

“Het is een van de beste doelpunten die ik ooit gemaakt heb zien worden en ik heb een hoop goals gezien.” De goals in zijn debuut doen de interesse in Ibrahimovic in Los Angeles alleen maar toenemen en shirts met zijn naam vliegen als warme broodjes van de toonbank. Galaxy heeft zelfs de shirts van David Beckham uit de winkel moeten halen om ruimte te maken voor de tricots met de naam van de spits erop: “Het is groter dan ik ooit heb gezien, enorm. Zijn debuut was een perfect LA-verhaal”, vertelt marketingmanager Sean Bell.

Ibrahimovic is meteen een van de meer ervaren spelers in het team van de Amerikaanse topclub, maar voelt zich er niet te groot voor om zijn medespelers te helpen: “Hij is heel nuchter. Op het trainingsveld voorzag hij de jeugdspelers van advies en maakte hij het makkelijker voor hen om die stap te zetten en met ons mee te trainen. Hij is een goede kerel om erbij te hebben in de kleedkamer, hij maakt grapjes en is altijd relaxt”, maakt Emmanuel Boateng duidelijk.

Bezig met laden …