voetbalzone

‘Ibrahimovic heeft een grote rol gespeeld in mijn komst naar PSG’

Gijs Freriks13 jun 2014, 21:15
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2014, 21:15
Advertentie

David Luiz is sinds vrijdagavond officieel speler van Paris Saint-Germain. De 27-jarige verdediger annex middenvelder heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in het Prinsenpark. “Dit is een geweldige club met een rijke geschiedenis en een ambitieus project”, vertelt de Braziliaans international op de site van zijn nieuwe werkgever.

voetbalzone

“Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven en ik kijk ernaar uit om te laten zien wat ik kan”, vervolgt Luiz, die naar verluidt 49 miljoen euro heeft gekost. “Ik kende PSG al toen ik in Brazilië speelde, want er hebben hier veel grote spelers gespeeld. Het feit dat hier veel Brazilianen spelen, zal ongetwijfeld helpen. Zij zijn geweldige spelers, maar ook goede vrienden.”

De 35-voudig international kijkt er eveneens naar uit om samen te spelen met Zlatan Ibrahimovic, de Zweedse superster van PSG. “Hij heeft een grote rol gespeeld in mijn komst naar PSG. Hij heeft altijd gezegd dat hij mij in zijn team wilde hebben. Hij heeft veel met mij gepraat, we plaagden elkaar. Zlatan is een geweldige voetballer en een geweldig persoon.”

“Ik wil voor een tweede keer de Champions League winnen, want met Chelsea won ik hem in 2012. We gaan er alles aan doen om de supporters Europees succes te bezorgen”, aldus Luiz. “Ik wil de Ligue 1, de bekers én de Champions League winnen.” Hij maakte in 2010/11 voor 25 miljoen euro de overstap van Benfica naar Chelsea en sluit na het WK in Brazilië aan bij PSG.

Bezig met laden …