voetbalzone

Ibrahimovic is in topvorm en gidst Milan ook naar volgende ronde CL

Bart Kruyt23 nov 2010, 21:40
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2010, 21:40
Advertentie

AC Milan gaat samen met Real Madrid naar de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Massimiliano Allegri, die het toch uitstekend doet als opvolger van de ontslagen Leonardo, won dinsdagavond met 0-2 bij Auxerre en verzekerde zich daarmee van een ticket voor de volgende ronde. Ronaldinho, de laatste tijd toch flink verguisd, verzorgde het slotakkoord na de belangrijke openingstreffer van Zlatan Ibrahimovic.

/

In het San Siro zal men nog iedere dag gelukkig zijn met de Zweed. De aanvaller, die in de zomer werd overgenomen van Barcelona, wordt steeds belangrijker voor Milan en blijft maar scoren. Ibrahimovic was al het goudhaantje tegen Internazionale en Fiorentina en was bij Auxerre voor de derde wedstrijd op rij beslissend. Nadat een pass van Clarence Seedorf werd onderschept, kon de voormalig Ajacied binnenschieten: 0-1. Auxerre probeerde nog wel om terug te komen, maar kon geen vuist meer maken, en zag Ronaldinho in extremis de 0-2 op het bord brengen.

Milan pakte daardoor de punten, maar had nog geluk dat het niet al na twaalf minuten met een man minder op het veld kwam te staan. Massimo Ambrosini vloog met twee benen in op tegenstander Frederic Sammaritano en waar de supporters schreeuwden om een rode kaart, daar kwam de Italiaan weg zonder ook maar een gele prent. Milan kende dus geluk in de beginfase, maar was wel de betere ploeg. Voor de tackle van Ambrosini had Ibrahimovic al net over geschoten en even later gaf de Zweed goed af op Seedorf. Ook hij schoot over.

/

Auxerre verschool zich niet, met mogelijkheden voor Dariusz Dudka en Valter Birsa, maar opvallend was dat al deze gevaarlijke momenten niet uit uitgespeelde kansen voortkwamen. Milan en Auxerre moesten het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn, maar vijf minuten voor rust kwam er toch plotseling een enorme kans voor Milan. Verdediger Adama Coulibaly ging in de fout en bracht de bal tot bij Gennaro Gattuso, die van dichtbij onbegrijpelijk over schoot.

Milan had het meest recht op een voorsprong en bleef ook in de tweede helft de bovenliggende én gevaarlijkste ploeg. De eerste kans van het tweede bedrijf kwam op naam van Robinho, die in het strafschopgebied werd bereikt door Ignazio Abate maar de bal niet goed wist te controleren, zodat de mogelijkheid verloren ging. Vervolgens was Ibrahimovic wél trefzeker, waarna Auxerre zonder succes op zoek ging naar de gelijkmaker en nog een goal tegen kreeg van Ronaldinho. De Fransen moeten over twee weken winnen in Madrid om kans te houden op de derde plek; Ajax speelt dan tegen Milan en heeft momenteel een punt meer.

Bezig met laden …