Ibrahimovic is opnieuw de held van PSG en verjaagt vloek van Nancy

Bart Kruyt27 okt 2012, 21:58
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2012, 21:58

Paris Saint-Germain is er na zeven wedstrijden weer in geslaagd om te winnen van AS Nancy. De Parijzenaars wonnen in maart 2009 voor het laatst van de club uit Lotharingen, maar Zlatan Ibramovic ontpopte zich zaterdagavond tot de held van de hoofdstedelingen door een kwartier voor tijd de enige goal van de wedstrijd te maken: 0-1. PSG staat nu alleen bovenaan in de Ligue 1, maar kan zondag op worden achterhaald door Olympique Marseille.

/

Carlo Ancelotti kan opgelucht ademhalen. PSG begon, op basis van de wedstrijdgeschiedenis niet geheel verrassend, nog moeizaam in Nancy. De thuisploeg speelde energiek en zat er kort op bij de bezoekers, waarbij Gregory van der Wiel de hele wedstrijd meedeed. Al na twee minuten kwam de gastheer van Jean Fernandez bijna op voorsprong, maar na een prachtige controle knalde Benjamin Moukandjo op de paal. Hoewel na dit stormachtige begin Nancy het balbezit aan PSG liet, waren de beste kansen voor de thuisploeg.

Linksback Massadio Haidara, naar verluidt in de belangstelling van PSG, schoot in de handen van Salvatore Sirigu en een schot van de bedrijvige Yohan Mollo was ook een prooi voor de Italiaanse doelman. De bezoekers van Ancelotti waren erg slordig in balbezit, maar hadden bij de rust wel op voorsprong moeten staan. Een kopbal van Mamadou Sakho werd knap gepakt door Guy Assembe en de doelman pakte even later ook een schot van Kévin Gameiro, die na een vrije trap van Ibrahimovic oog in oog met de keeper stond.

Vlak na rust kreeg PSG opnieuw een dot van een kans, maar na een fraaie kapbeweging schoot de vaak egoïstisch spelende Jérémy Ménez over. Nancy loerde op de counter, maar kon nooit gevaarlijk worden. PSG domineerde en kwam dichterbij de openingstreffer, maar Ibrahimovic schoot net over de kruising en Blaise Matuidi raakte het zijnet. Een kwartier voor tijd vond Ibrahimovic toch nog een gaatje en zo schoot hij met zijn linker de bal via Assembe en de paal binnen: 0-1. Een slotoffensief van ASNL haalde niets uit en dus slaakte heel PSG een zucht van opluchting.