voetbalzone

‘’Ibrahimovic is shit?!‘, op emoties gebaseerd, dat kan je niet serieus nemen’

Tim Siekman12 apr 2018, 13:28
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2018, 13:28
Advertentie

Troy Deeney kan zich niet altijd vinden in de kritiek die voetballers vandaag de dag krijgen. De aanvaller van Watford zegt in gesprek met de Hertfordshire Mercury dat fans vaak te hard zijn met hun oordeel: "Om eerlijk te zijn: de meeste fans zien een andere wedstrijd dan de spelers. En ik ben niet onbeschoft als ik dat zeg."

"De meeste fans zitten erbij en zeggen dat hij dit of dat moet doen. Maar zij kunnen het niet doen, daarom zijn ze ook fans. Als ik naar een pub ga en ga zitten met een fan, zegt hij bijvoorbeeld: 'Ibrahimovic is shit.' Dan zal ik zeggen: 'Waar praat jij over? Kijk naar de bal die hij moest ontvangen.' Als ze het van het perspectief van een speler zien, gaan ze het zich realiseren."

"Maar als ze ernaar blijven kijken als fans, is het allemaal op emoties gebaseerd. Dat kan je niet serieus nemen", aldus Deeney, die ook zoveel mogelijk wegblijft van social media: "Ik ben de generatie vóór social media. Ik kan me een leven herinneren zonder social media. Net als mijn vrienden. We zijn ook old school. We telefoneren en ontmoeten elkaar en gaan dan een biertje drinken of curry eten."

Deeney vindt dat voetballers te maken hebben met immens veel druk van de buitenwereld: "Maar het is normaal geworden. Ik ben 29 jaar en eigenlijk nog een kind in een echte wereld. Ik breng hoge verwachtingen met me mee en voel de druk. Maar het is wat het is. Ik heb de beste baan in de wereld. Ik werk twee of drie uur per dag en krijg er rijkelijk voor betaald."

Bezig met laden …