voetbalzone

Ibrahimovic maakt mogelijk rentree op WK: ‘Ik lever hem bij jullie af’

Gijs Freriks13 nov 2017, 23:00
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2017, 23:00
Advertentie

De nationale ploeg van Zweden plaatste zich maandagavond wonderwel voor het WK door over twee wedstrijden af te rekenen met Italië. Er gaan in het land direct stemmen op om de 36-jarige recordtopscorer Zlatan Ibrahimovic uit zijn interlandpensioen te halen om hem mee te nemen naar Rusland en daar lijkt Mino Raiola wel wat voor te voelen.

“Als het aan mij ligt, dan kom ik hem persoonlijk brengen”, heeft de Italiaans-Nederlandse zaakwaarnemer in een tekstbericht laten weten aan de krant Expressen. Ibrahimovic zette na het EK in Frankrijk een punt achter zijn carrière, maar ondanks dat de Scandinaviërs zonder hem over het algemeen prima renderen, zien veel journalisten en fans de grote ster graag terugkeren.

“Bel Zlatan!”, schrijft Viasat-verslaggever Johan Kücükaslan bijvoorbeeld op Twitter. De hashtag ‘#RingZlatan’ wordt inmiddels door veel twitteraars in Zweden gebruikt. Op de persconferentie na afloop vroeg een verslaggever overigens of Zweden zo goed heeft gepresteerd door de afwezigheid van Ibrahimovic, maar daar was bondscoach Janne Andersson niet van gediend.

“Ik heb het nooit vergeleken met hoe het vroeger was en dat doe ik ook nu niet. Toen we nog met Zlatan speelden, zeiden jullie dat het een uitstekende speler was en nu hij er niet meer is, zeggen jullie wat anders.” Een Italiaanse correspondent haakte daarop in en vroeg of Andersson Ibrahimovic weer gaat selecteren: “Wat is het toch ook prachtig. We hebben een team dat succesvol is geweest in de kwalificatie. Praat toch over die spelers!”

Bezig met laden …