voetbalzone

Ibrahimovic op Walk of Fame: 'Ik ben een levende legende'

Bart Kruyt09 sep 2012, 20:00
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2012, 20:00
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic zal niet snel vergeten worden. De aanvaller kan nu al terugkijken op een imposante loopbaan en is nog niet klaar: bij Paris Saint-Germain hoopt hij voor het eerst in zijn carrière de Champions League te kunnen winnen. In zijn geboortestad Malmö werd Ibrahimovic zondag geëerd vanwege zijn verdiensten in de sport.

/

Ibrahimovic is opgenomen in de Walk of Fame, buiten het Swedbank Stadion waar Zweden dinsdag tegen Kazachstan speelt. "Dit is een enorme eer voor mij", zei de aanvaller. "Dit betekent dat ik iets bereikt heb in mijn loopbaan. Ik hoor weleens dat je pas een legende kan worden als je dood bent, maar ik ben een levende legende: in ieder geval voor de mensen hier in Malmö."

De dertigjarige spits begon zijn loopbaan bij de club uit zijn geboortestad en ging in 2001 naar Ajax. Na drie jaar in Amsterdam te hebben gespeeld vertrok hij naar Juventus en Ibrahimovic speelde verder nog voor Internazionale, Barcelona, AC Milan en nu dus Paris Saint-Germain. De Zweed speelde tot dusver 81 interlands voor zijn land.

Bezig met laden …