voetbalzone

Ibrahimovic schold Xavi uit: ‘Hé, jij clown, wat is dat voor een pass?’

Gijs Freriks30 jul 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2014, 00:00
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic speelde in het seizoen 2009/10 bij Barcelona, maar stond er in de schaduw van Lionel Messi, lag overhoop met trainer Josep Guardiola en vertrok via de achterdeur. De aanvaller maakte in de competitie ook ‘maar’ dertien doelpunten, al kon hij verdediger Dmytro Chygrynsky wel imponeren. De Oekraïener speelde dat seizoen ook in Camp Nou.

voetbalzone

De nu 27-jarige Chygrynsky maakte voor 25 miljoen euro de overstap van Shakhtar Donetsk naar Barcelona en keerde na één jaar weer terug bij De Mijnwerkers. Hij bewaart goede herinneringen aan zijn tijd in Spanje en vooral aan Ibrahimovic. “Hij is wat zijn persoonlijkheid betreft de sterkste man die ik ken”, zegt Chygrynsky in gesprek met Sovsport.

“Bij Barcelona was iedereen tegen hem, soms het hele team”, vervolgt de stopper. “Dat boeide Zlatan helemaal niets. Op de training zei hij tegen zichzelf: ‘ik ben de beste en ga weer fantastisch presteren, want dan ga ik de wedstrijden in als een God’. Hij schold Xavi en Andrés Iniesta ook regelmatig uit. Tegen Xavi zei hij: ‘Hé, jij clown, wat is dat nou weer voor een pass?’ Ik zeg niet dat Zlatan de beste voetballer is, maar qua persoonlijkheid wel.”

Bezig met laden …