Ibrahimovic staat op en helpt PSG hoogstpersoonlijk naar finale

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2014, 21:54
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2014, 21:54

Zlatan Ibrahimovic speelde dinsdagavond een belangrijke rol in de bekerwedstrijd tussen Nantes en Paris Saint-Germain. De steraanvaller was met twee doelpunten doorslaggevend en hielp de bezoekers aan plek in de finale van de Coupe de la Ligue: 1-2. In de eindstrijd staat het team van Laurent Blanc tegenover Olympique Lyon of Troyes.

Het eerste doelpunt van Ibrahimovic verscheen na vijf minuten op het scorebord. Een slechte trap van doelman Remy Riou werd door de aanvaller met een directe inzet van 25 meter afstand beantwoord: 0-1. In de eerste minuten van het duel had Ezequiel Lavezzi reeds op het aluminium gemikt en de Argentijn liet later in de eerste helft nog een mogelijkheid onbenut. Op slag van rust maakte Marco Verratti op de doellijn een kopbal van Papy Mison Djilobodji onschadelijk.

Nantes kwam negen minuten voor tijd op gelijke hoogte. Olivier Veigneau kreeg de ruimte en schoot het leer achter doelman Nicolás Douchez: 1-1. In de laatste minuut sloeg Ibrahimovic wederom toe. Na voorbereidend werk van Lucas kopte de Zweed de winnende treffer achter Riou: 1-2. Het was voor de ex-speler van Ajax zijn 31e goal van het seizoen en nummer 351 uit zijn loopbaan.

De 0-1 van Zlatan Ibrahimovic:

De 1-2 van Zlatan Ibrahimovic: