voetbalzone

Ibrahimovic vreest voor carrière Guidetti: 'Er moet echt iets gebeuren'

Bart Kruyt04 jun 2013, 21:25
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2013, 21:25
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic hoopt dat John Guidetti snel weer aanhaakt op topniveau. De 21-jarige aanvaller heeft al ongeveer een jaar niet gevoetbald en vanwege een nieuwe kniekwetsuur is hij nu ook niet opgenomen in de selectie van Jong Zweden voor de aankomende interlands tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland en Cuba. Guidetti lijkt zich al te moeten richten op volgend seizoen. Ibracadabra vreest dat de carrière van zijn landgenoot in het slop raakt.

/

“Er moet echt iets gebeuren”, begint de spits van Paris Saint-Germain en de aanvalsleider van het eerste Zweedse elftal in Expressen. “Alles wat ik weet over hem is dat Guidetti een goed jaar heeft gehad bij Feyenoord. Hoe oud is hij, 22? (Guidetti is 21, red.) Dan is hij nog jong. Maar het moet gebeuren op het veld, niet in de kranten.” Guidetti werd in het seizoen 2011/12 door Manchester City verhuurd aan Feyenoord, waarvoor hij twintig keer scoorde in 23 Eredivisiewedstrijden. Guidetti keerde met vertrouwen terug bij Manchester City.

Vanwege een virusinfectie deed Guidetti echter al niet mee aan het EK in Polen en Oekraïne en geen enkele club durfde het aan om de aanvaller al dan niet op huurbasis over te nemen van the Citizens. Guidetti kwam door de infectie maandenlang niet in actie en speelde daarna op de bijvelden van het tweede elftal van de Engelse topclub. Een nieuwe knieblessure werpt hem nu opnieuw ver terug. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Aftonbladet kan Guidetti nu minimaal twee maanden niet in actie komen.

Bezig met laden …