voetbalzone

Icardi doet boekje open: ‘Sommigen waren ongelukkig onder De Boer’

Dominic Mostert18 nov 2016, 18:30
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2016, 18:30
Advertentie

De trainerswissel bij Internazionale heeft volgens Mauro Icardi goed uitgepakt. De aanvaller was na het vertrek van Frank de Boer van mening dat een Italiaan het roer moest overnemen en kreeg zijn zin: Stefano Pioli zwaait sinds tien dagen de scepter. Er heerst een andere sfeer sinds de aanstelling van de nieuwe oefenmeester, zegt Icardi.

/

Tijdens de persconferentie voorafgaand de derby tegen AC Milan van zondag neemt de Argentijn het enerzijds op voor De Boer, maar geeft hij tegelijkertijd aan dat verandering nodig was. "Het is nooit makkelijk om aan het begin van het seizoen in te stappen bij een club, maar De Boer heeft veel geprobeerd. Hij bracht ons dingen bij die we nog niet wisten", vertelt Icardi. "Maar ik zei dat we een Italiaanse trainer nodig hadden, omdat we niet konden samenwerken met een buitenlander."

Inter had volgens de gedeeld Serie A-topschutter, goed voor tien doelpunten, behoefte aan een trainer die zowel de spelersgroep als de andere clubs uit de competitie door en door kent. "Met de nieuwe trainer hangt er al meteen een andere sfeer. Voorheen waren sommige spelers ongelukkig, maar daar is nu geen reden meer voor. Stefano Pioli heeft ons veel vertrouwen gegeven. Nu moeten wij het laten zien op het veld."

Bezig met laden …