voetbalzone

Icoon Raúl kondigt definitief afscheid van profvoetbal aan

Matthijs van Laar15 okt 2015, 19:16
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2015, 19:16
Advertentie

Raúl is bezig aan zijn laatste weken als professioneel voetballer. De 38-jarige aanvaller, die met name furore maakte in het shirt van Real Madrid, zet na het seizoen in de Noord-Amerikaanse NASL (tweede divisie) definitief een punt achter zijn carrière. Dat maakt zijn club New York Cosmos donderdagavond bekend middels een persverklaring.

voetbalzone

Heimwee naar Spanje zou de belangrijkste reden zijn waarom de routinier zijn afscheid aankondigt. “Toen ik hier in december een contract tekende, heb ik gezegd dat ik aan het eind van het seizoen zou evalueren. Ik heb besloten om ermee te stoppen. Ik wil het seizoen sterk eindigen en zal in de maanden daarna besluiten hoe mijn verdere loopbaan eruit komt te zien”, aldus Raúl.

“Voetbal is al heel lang een belangrijk onderdeel van mijn leven en dit besluit is dan ook niet eenvoudig. Ik geloof echter dat dit het juiste moment is”, zegt de 102-voudig international van Spanje, die lange tijd gold als clubtopscorer aller tijden van Real Madrid. Zijn aantal van 323 goals werd onlangs overtroffen door Cristiano Ronaldo. Raúl was in zijn actieve carrière ook actief voor Schalke 04 en Al Sadd in Qatar.

“Ik ben iedereen die mij door mijn carrière heen heeft gesteund enorm dankbaar”, vervolgt hij. “Ik kijk ernaar uit om nog een paar weken wedstrijden te spelen met New York Cosmos.” Coach Giovanni Savarese gaat de routinier missen. “Hij is een van de meest iconische spelers ter wereld. Hij is binnen één jaar een belangrijk onderdeel van het team geworden. Hij zal altijd onderdeel blijven uitmaken van de Cosmos-familie.”


Bezig met laden …